Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    ManşetKahve Sevenlerin Gözdesi SIEMENS EQ500

    Kahve Sevenlerin Gözdesi SIEMENS EQ500

    SIEMENS EQ500 tam otomatik kahve ve espresso makinesi kahve sevenlerin gözdesi olmaya aday. SIEMENS EQ500’ün öne çıkan benzersiz özelliklerini yazımda bulabilirsiniz.

    Bu yazıda sizler için son dönemde kendime aldığım en keyifli elektronik cihazlardan olan SIEMENS EQ500  deneyimimi anlattım.

     

    Kahve Sevenlerin Gözdesi SIEMENS EQ500

    Kahve sevenler bilir, keyif veren bir kahve ancak doğru bir şekilde demlendiğinde doğru tadı verir. Demleme ise en yoğun olarak çekirdek kahve ile elde edilebilir. Son dönemde evde daha fazla vakit geçirmemden mütevellit emektar kahve makinesini yenisi ile değiştirmeye karar verdim ve SIEMENS EQ500’de karar kıldım. Kahveyi ekstra ince öğüten ve doğru sıcaklıkta taze bir şekilde demlemeyi mümkün kılan bu tam otomatik kahve makinesi, daha ilk kullanımda gönlümü kazanmayı başardı.

     

    İyi kahve hazırlamanın sırrı

    Kahve makinesinin mükemmel aroma dengesi ve muhteşem bir lezzet sunmasının arkasında, EQ tam otomatik kahve makinelerinin su sıcaklığını demleme süresi boyunca sabit tutabilme ayrıcalığı yatıyor. Bu yöntem standart ve kusursuz espressolar hazırlamanızı da mümkün kılıyor. Her kullanım sonrasında kendini temizleyen ve bir sonraki kahve için hazır bir şekilde bekleyen bu kahve ve espresso makinesinde aşağıdaki kahveleri yapabilirsiniz.

     

    SIEMENS EQ500 ile yapabileceğiniz kahve türleri

    İster latte macchiato, ister cappuccino, ister ise ekstra sert espresso… cihaz üzerindeki oneTouch fonksiyonu sayesinde dilediğiniz kahveyi her zaman aynı standartta tüketebilirsiniz. Aynı anda iki farklı servisi hazır eden makinede hazırlayabileceğiniz bazı kahve türleri;

    • Espresso
    • Caffe Crema
    • Cappuccino
    • LatteMacchiato
    • Espresso Macchiato
    • Americano

     

    Kahve makinesinin üst panelinde bulunan hızlı seçim ekranında Espresso, Caffe Crema, Cappuccino ve LatteMacchiato seçenekleri hazır bulunuyor. Diğer kahveleri elde etmek için ise içecek ayarları butonuna basmanız gerekiyor. Kahve makinesinin yan tarafında bulunan süt haznesi sayesinde tüm bu kahvelerinize süt ekleyebiliyorsunuz. Kahve makinesindeki otomatik sistem, kahve ve süt bazlı içeceklerinizi tam dilediğiniz gibi hazırlamaya olanak tanıyor.

     

    SIEMENS EQ500 ile gelen ekstra özellikler

    SIEMENS EQ500 önceki modellerinden farklı olarak pek çok ek özelliği beraberinde getiriyor. Öne çıkan bu özelliklere gelince;

     

    AromaDouble Shot

    Bu fonksiyonu sayesinde ekstra sert kahve hazırlayabiliyorsunuz. Cihaz üzerinden ayarlanabilir bu özellik sayesinde çift öğütme ve demleme işlemi mümkün kılınmış. Böylece aynı çekirdek kahveyi kullanarak çok daha sert içimli bir kahve elde edebilirsiniz.

     

    AutoMilk Clean

    Süt sistemini düzenli olarak temizlemek zahmetli ve bazen ötelediğimiz bir adımdır. Cihazda bulunan bu özellik ile tam otomatik buharlı temizlik sistemi her içecek sonrasında devreye girerek sizi zahmetten kurtarıyor.

     

    ceramDrive

    Çelik öğütücü yerine seramik aksam kullanılan cihazda, öğütücünün eskime veya fonksiyon kaybı yaşama sorunu ortadan kaldırılmış. Aromatik kahve deneyimi için demleme işlemi sırasında tüm farklı tatların oluşumunu sağlayan ve çekirdeklerini eşit kıvamda çeken bu öğütücü fark yaratıyor.

     

    iAroma sistemi

    Araomatik kahve sevenler ve deneysel kahveler hazırlamak isteyenlerin bayılacağı bu sistemde; yüksek demleme, akıllı ısıtma gibi fonksiyonlara yer verilmiş. Tek tip çekirdekten onlarca farklı lezzette kahve çıkarabilmeyi sağlayan bu sistem yeni lezzetler oluşturmak isteyenler için de tam bir deneyim alanı sunuyor.

     

    Ekstra hijyen

    Çok kullanılan kahve makinelerinin temizliği eziyete dönüşebiliyor. Yeni teknolojilerle tasarlanan SIEMENS EQ500 hijyen ve temizlik konusunu tamamen otomatikleştiriyor. Su arıtma konusunda seçenekleriniz de var. EQ500 tam otomatik kahve ve espresso makinesinde Brita su filtresi kullanılıyor. Dilerseniz musluktan, dilerseniz kendi arıtılmış suyunuzu makinede kullanabiliyorsunuz. Makinede cihaz üzerinden ulaşabileceğiniz tam otomatik temizleme ve kireçten arındırma programı da bulunuyor. Kahve makinesinde su sertliği ve kahve sıcaklığını ayarlayabileceğiniz ek programlar da unutulmamış. Cihazın hemen tüm parçaları bulaşık makinesinde yıkanabiliyor. Aynı zamanda cihazın kendi kendini temizleyen süt temizleme programı ve kireç çözme temizleme işlemini gerçekleştiren servis programıda mevcut.

     

    Ultra hız

    Cihazın ısınma süresi ortalama 45 saniye sürüyor ve kahvenizi yaptıktan sonra hemen uyku moduna geçiyor. 15 bar basınçlı su pompası kullanılan cihaz, hem sessiz hem de hızlı bir şekilde kahvenizi hazırlıyor.

     

    Dokunmatik seçim ekran

    Dokunmatik seçim ekranı sayesinde içmek istediğiniz kahveyi tek dokunuşla ekrandan seçebilir, yüksekliği ayarlanabilir kahve çıkışı sayesinde en uzun bardak veya fincanlarınızı da kullanabilirsiniz.

     

    270 gramlık çekirdek haznesi, kolayca çıkartılabilen 1.7 litre su tankı bulunan kahve makinesinde öğütülmüş kahve de kullanabilirsiniz. Kahve makinesinde öğütülmüş kahve için ikinci kahve haznesi de bulunuyor. Geniş kahve seçim imkanı ve fincan ısıtma özelliği ile kahve keyfinizi katlayan ve yepyeni bir deneyim sunan SIEMENS EQ500 tam otomatik kahve ve espresso makinesini tüm kahve sevenlere öneriyorum.

     

    Kahveli Soğuk İçecek Tarifleri

    Kışın içimizi ısıtan ve zihnimizi açan kahve, bir parça vanilya, çikolata veya dondurma ile tatlı ihtiyacınızı da karşılıyor. Aşağıda sizin için derlediğim tarifleri bir blender yardımı ile kolayca hazırlayabilirsiniz.

    Kahveli Soğuk İçecek Tarifleri

     

     

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN