Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    KadınKadın girişimciler için e-ticaret önerileri

    Kadın girişimciler için e-ticaret önerileri

    Hayatımızın dijitalleşmesi ile birlikte kadın girişimcilerin sayısı da arttı. Pandemi dönemi birçok sektörü olumsuz etkilerken, e-ticaret sektöründe ciddi bir yükselmeye neden oldu. Bu süreçte ben de dijital yayıncılıktan e-ticarete geçiş yaptım. Bu hafta kadın okurlarım için e-ticaret sektöründeki fırsatları ve kadınları bu yolculukta destekleyen şirketleri araştırdım.

    Evinizin rahatlığında çalışma imkanı

    İnsanlara her zaman yapabileceğiniz en iyi şeyin tutkulu olduğunuz bir şey bulmak ve bunu herkesten daha iyi yapmak olduğunu söylerim. Yıllardır uzaktan çalışıyorum. Daha önceleri bu benim için bir hayaldi. Şimdiyse bilgisayarımı ve telefonumu alıp, dünyanın bir başka noktasından işlerimi takip edebiliyorum. Artık dijital dünyanın sunduğu fırsatlarla pek çok kişi bu şekilde çalışabiliyor. Ofisimiz bir gün deniz kenarı olabilirken, bir başka gün bir ağın tepesi de olabiliyor. Çoğu zaman evimizin konforunda işlerimizi yürütüyor, online olarak toplantılarımızı gerçekleştirebiliyoruz.

    E-ticaret  dünyası çalışmak isteyip de, çocukları nedeniyle çalışma hayatına ara vermiş kadın girişimciler için sınırsız fırsatlar sunuyor.  Bu sayede hem evinizde çocuklarınızla ilgilenip, onların nasıl büyüdüklerini görebilir, hem de aile ekonominize katkıda bulunabilirsiniz. Artık çalışmak için ailenizden ve çocuklarınızdan uzak kalmak zorunda değilsiniz. Keza sizinle paylaşabileceğim pek çok kadın girişimci hikayesi var. Evinde çalışmaya başlamış, markasını oluşturmuş ve tüm dünyaya satış yapan pek çok kadın girişimci tanıyorum.  İnanıyorum, siz de yapabilirsiniz!

    Kendi markanızı yaratın

    E-ticaret sektörü, kendi işini kurmuş ne markasını büyütmüş kadınlarla dolu.  E-ticaret alanında yapılabilecekler hayallerle sınırlı. Evinizde doğal ürünler yapıp satabilir, örgü örebilir, çocuk kıyafetleri ve aksesuarları yapabilir, Instagram’da butik açabilirsiniz. Ayakkabıdan kıyafete, reçelden peynire kadar aklınıza gelen tüm ticaret fikirleri için sosyal medyayı ya da pazaryerlerini kullanabilirsiniz. İşi biraz daha ileri götürmek, kendi markamızı oluşturmak ve satış platformunuzu hayata geçirmek istiyorsanız e-ticaret sitesi kurabilirsiniz. 

    Kadınları e-ticaret alanında destekleyen firmalar

    E-ticaretin muazzam potansiyeli ve bir evde iş kurmanın kolaylığı ve rahatlığı nedeniyle, birçok kadın kendi çevrimiçi işlerini kurmaya ve kendi markasını oluşturmaya yöneldi. Ancak hobisini işi haline getiren küçük ölçekli kadın işletmeleri marka olma ve daha geniş hedef kitlelere ulaşma konusunda bir çok zorluk yaşıyor. Bunlardan en önemlisi ise nakit kaynak sıkıntısı. Malum e-ticaret işi finansman desteği isteyen bir iş kolu. İşinizi geliştirmek, kullandığınız alt yapı ve yazılımlar için bir bütçe oluşturmanız gerekiyor.  Bu bütçeyi işinizden kazandıkça oluşturabileceğiniz gibi, KOSGEB ve bankaların kadın girişimci destekleriyle de elde edebilirsiniz. Finansman konusunda özellikle bankaların kadın girişimci kredilerinden faydalanabilirsiniz.  Halk Bankası, Garanti, Akbank ve Yapı Kredi kadın girişimci kredileri ile kadınlarımıza finansman desteği sağlıyor. KOSGEB de  kadınlar tarafından açılan yeni işletmelere geri ödemesiz destekler veriyor. Ayrıca KOSGEB’in e-ticaret desteğinden de faydalanabilirsiniz.

    Sıra geldi markanızı oluşturup, e-ticaret sitenizi kurmaya!… işte bu noktada pek çok teknoloji şirketi kadınlara özel cazip fırsatlar sunuyor. E-ticaret projenizi hayata geçirmek için öncelikle ihtiyacınız olan e-ticaret altyapısı. Siteniz için WooCommerce kullanabileceğiniz gibi, Ticimax’ten hizmet alabilirsiniz. Hazır e-ticaret sitesi alt yapıları ile Ticimax, bir çok girişimci ve kurum tarafından kullanılıyor. Çeşitli aralıklarla gerçekleştirdikleri kadın girişimciler için e-ticaret eğitim programlarını da kaçırmayın derim.

    Gelelim nasıl ödeme alacağınıza… Sitenizin ödeme alt yapısını iyzico  ile yaparsanız 6 ay 100.000 TL işlem hacmine kadar sıfır komisyon bedeli ile satışlarınızı yapabilir, ücretsiz eğitimler ve tanıtım desteğinden faydalanabilirsiniz. Ayrıca iyzico iş ortaklarının sunduğu avantajlardan faydalanabilirsiniz.  Örneğin Paraşüt’ten fatura ve e-dönüşüm hizmetlerini %50 indirimle satın alabilirsiniz. Paraşüt, e-ticaret siteniz için faturalamadan, e-ticaret entegrasyonlarına kadar geniş yelpazede hizmet veren bir muhasebe programı.

     

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN