Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    Satın Alma RehberiKablosuz ağınızı genişletmenin 3 kolay yolu

    Kablosuz ağınızı genişletmenin 3 kolay yolu

    Mobil cihazların yaygınlaşması, akıllı saatlerden akıllı televizyonlara kablosuz olarak bağlanabilen birçok cihazın hayatımıza girmesiyle evinde internet kullanmayan neredeyse kalmadı gibi. Aynı şekilde iş yerlerinde de internet olmadan iş yapamaz hale geldik. Birçok cihazın da kablosuz ağ olmadan internete bağlanamaması da kablosuz ağları hem evlerin hem de işyerlerinin vazgeçilmezi haline getirdi. Ancak hem işyerlerinde hem de evlerde kablosuz ağın çekmediği noktalar olabiliyor. Bunun nedeni mesafenin uzun olması, evdeki ya da işyerlerindeki duvarların kalın olması, çok katlı binalar olabiliyor. Bu gibi durumlarda evlerin ya da işyerlerinin her yerinden kablosuz ağa bağlanılabilmesini sağlayan çeşitli çözümler ve ürünler var. Bu yazımızda sizlere bunlardan bahsedeceğiz.

    Kablosuz menzil genişleticiler

    Kablosuz ağı genişletmenin en kolay yöntemlerinden biri kablosuz menzil genişletici kullanmak. Kablo çekmenin zor olduğu alanlarda ya da kablosuz ağ sinyalinin zayıf olduğu noktalara menzil genişletici kullanarak kablosuz cihazların kolayca bağlanabilmesini sağlamak mümkün. Bu cihazlardan biri de TP-LINK’in RE200 modeli. Evdeki herhangi bir prize takarak kullanabildiğiniz cihaz kablosuz ağı genişletmenin en kolay yöntemlerinden biri. Ayrıca üzerindeki Ethernet bağlantı noktası sayesinde masaüstü bilgisayarınızı ya da yazıcınızı (Ethernet bağlantısı varsa) bağlama olanağı sunuyor.

    TP-LINK RE200 modeli hakkında ayrıntılı bilgi için: https://www.mediamarkt.com.tr/tr/product/_tp-l%C4%B1nk-re200-750mbps-kablosuz-ac-dual-band-wall-plug-1-x-rj45-evrensel-menzil-geni%C5%9Fletici-1134548.html

    tp-link

    Kablosuz Erişim Noktaları

    Kablosuz menzil genişleticinin işinizi görmediği durumlarda devreye kablosuz erişim noktaları giriyor. Evinizde ya da işyerinizde kablosuz ağın kullanılamadığı bölüme yakın bir yere modeminizden kablo çekerek kablosuz erişim noktasını bağlıyor ve böylece o alana kablosuz ağı getirmiş oluyorsunuz. Tek yapmanız gereken o noktaya kablo çekmeniz. Zyxel’in WAP3205 modelini kullanarak kablosuz ağınızı rahatça genişletebilirsiniz. Değiştirilebilir antenleri ve 300 Mbps’ye varan hızıyla oldukça iyi bir çözüm olarak karşımıza çıkıyor.

    Zyxel WAP3205 hakkında ayrıntılı bilgi için: https://www.mediamarkt.com.tr/tr/product/_zyxel-wap3205-v3-n300-access-point-1171442.html

    ZYXEL

    Kablosuz Bağdaştırıcı

    Bağlamak istediğiniz dizüstü ya da masaüstü bilgisayarınızsa yüksek güçlü bir kablosuz bağdaştırıcı alarak kablosuz ağ sorununuzu çözebilirsiniz. USB veya Ethernet bağlantı noktasından bağlayabileceğiniz bu cihazlar çoğunlukla işe yarıyor ve uygun fiyatlarıyla herhangi bir kablo çekmeye gerek kalmadan hızlı bir çözüm sunabiliyor.

    Piyasada çeşitli kablosuz bağdaştırıcılar bulunuyor. Buraya tıklayarak bu bağdaştırıcıları inceleyebilirsiniz.

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN