Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    HaberlerYazılımİşinizi kolaylaştıracak 3 bilgisayar destekli çeviri aracı

    İşinizi kolaylaştıracak 3 bilgisayar destekli çeviri aracı

    Bilgisayar destekli çeviri yazılımlarının kullanımı her geçen gün artıyor. Bu arada bilgisayar destekli çeviri dediğimizde aklınıza makine çevirisi gelmesin. Bilgisayar destekli çeviri, çevirmenlerin işini kolaylaştıran özellikler sağlayan yazılımlar. CAT (Computer Aided Translation) araçları dediğimiz bu yazılımlar çeviri sürecinin hem daha verimli hem de daha tutarlı hale gelmesini sağlıyor. Örneğin belirli bir alana yönelik çeviri yaptığınızda bu alana yönelik terminolojiyi görmenizi sağlayabiliyor ya da aynı metni tekrar çevirmeniz gerektiğinde size otomatik olarak bu çeviriyi sağlayabiliyor. Hatta belirli kriterlere göre belirlenmiş yüzdeye göre çeviri işinizi daha da kolay bir hale getirebiliyor. Bilgisayar destekli çeviri yazılımları sağladığı gelişmiş özelliklerle çeviri sürecini kolaylaştırıyor, denetimlerin daha sıkı bir şekilde yapılabilmesine olanak tanıyor ve en önemlisi çeviri kalitesinin en üst düzeyde olmasını sağlıyor. Elbette bu araçların en önemli özelliği çevirmenin işini kolaylaştırıyor olması. Sizler için en yaygın kullanılan çeviri araçlarını derledik.

    SDL Trados Studio

    Çeviri sektöründe en çok kullanılan ve en köklü yazılımlardan biri olan SDL Trados Studio çeviri belleği, makine öğrenimi ve farklı doküman türlerini destekleme özellikleriyle çevirmenlerin işini büyük ölçüde kolaylaştırıyor. Windows platformunda kullanılan uygulamanın farklı sürümleri bulunuyor. Öğrenciler SDL Trados Studio’yu indirimli fiyatla kullanabiliyor. Ayrıca deneme sürümüyle yazılımı 1 ay boyunca denemek de mümkün.

    Uygulama hakkında ayrıntılı bilgi almak ve denemek için: https://www.sdltrados.com/

    memoQ

    Listemizin ikinci sırasında birçok çevirmenin ve çeviri bürosunun ilk tercihlerinden biri olan memoQ var. Kullanımı oldukça basit olan ve kolayca öğrenilebilen bir yazılım olan memoQ, çeviri belleği tabanlı olarak çalışıyor ve yine terminoloji kullanımına olanak tanıyor. Makine öğrenimi desteği sayesinde sizin çeviri tarzınıza aşina olarak size önerilerde bulunabiliyor. Farklı sürümleri olan memoQ’u da ücretsiz olarak indirip deneyebiliyorsunuz.

    Uygulama hakkında ayrıntılı bilgi almak ve denemek için: https://www.memoq.com/

    Fluency Now

    Listemizin üçüncü sırasında biraz önce bahsettiğimiz yazılımlara göre daha ucuz bir alternatif olan Fluency Now var. Abonelik esasına göre kullanabileceğiniz uygulamayı aylık 15 USD ödeyerek kullanabiliyorsunuz. Çeviri belleği, makine çevirisi, terminoloji kullanımı gibi özelliklere sahip olan uygulama çevirmenlerin işini büyük ölçüde kolaylaştırabiliyor. Uygulama hem Windows hem de Mac bilgisayarlarda çalışabiliyor. Uygulamayı 15 gün ücretsiz olarak deneyebiliyorsunuz.

    Uygulama hakkında ayrıntılı bilgi almak ve denemek için: https://www.westernstandard.com/Fluency/FluencyNow.aspx

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN