Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    Ürün İncelemeİş için pratik mobil uygulamalar

    İş için pratik mobil uygulamalar

    Hayatımızı düzenleyen şeylerin başında artık asistanlar ya da masa takvimine yazılan maddeler değil, mobil cihazlarda kullandığımız uygulamalar geliyor. Bu uygulamalar bilgisayardaki ya da web üzerindeki uygulamalarla eşleşerek her an her yerden erişilir oldukları gibi, uyarılar, konum farkındalığı, bilgileri düzenleme gibi yetenekleriyle hayatımızı kolaylaştırıyor. Ancak elbette sadece eğlence ya da sosyal medya için bunları kullanmıyoruz. İşlerimizi de pratik hâle getirebiliyorlar. Farklı konularda çalışma hayatını kolaylaştırn çeşitli uygulamalardan öne çıkanları sizin için seçtim…

    iş dünyası için mobil uygulamalar

     

    Evernote
    Ücretsiz bir not tutma uygulaması olan Evernote, Android, BlackBerry, iOS, Windows Phone 8 gibi mobil platformların yanı sıra, Mac OS X ve Windows gibi masaüstü platformlarda da kullanılabiliyor. Ayrıca web arayüzü de mevcut. Özetle her yerden aldığınız notlara erişebilirsiniz.

    evernote

    Klasik bir metin düzenleyiciye sahip alanda notlar alabileceğiniz gibi, web sayfalarını yapıştırabilir, fotoğraf, video ve ses ekleyebilir ve daha sonra bunu başka Evernote kullanıcılarıyla da paylaşabilirsiniz. Klasörleme, etiketleme gibi özellikler notlara sonradan erişimi pratik hâle getiriyor. Ücretli sürüm ise daha fazla depolama alanı sunuyor.

    CardMunch
    Akıllı telefonların çağında hâlâ cebimizde kartvizitle dolaşıyor olmamız, üstüne bir de onu cebimizden çıkartıp karşımızdakine uzatmamız akıl alacak şey değil.

    cardmunch

    Bu kart okuyucu uygulama ile telefon kamerasını karta tutmak, karttaki verilerin önce telefona sonra da iş sosyal ağı olan LinkedIn’e aktarılması için yeterli. Daha sonra LinkedIn kişilerini telefondaki rehbere de ekleyebiliyorsunuz. Tek dezavantajı sadece iOS’ta yer alması…

    TripIt
    İş seyahatleri yorucu ve bazen kafa karıştıracak kadar detayı programa sahip olabilir. Uçuş, otomobil rezervasyonu, oteller, toplantılar derken insan canından bezebilir.

    tripit

    Tüm bu bilgileri TripIt’e yönlendirirseniz, yolculuğunuzu sizin için organize edebilir ve temiz bir ajanda sunarak size nefes aldırabilir. Bu planları iş arkadaşlarınızla paylama, restoran bulma ve not ekleme özellikleri sunması da cabası!

    Asana
    Bir iş asla tek bir iş demek değildir. Ona bağlı yan işler, başkalarının projeye olan katkısı (bazen tersi yönde), dosyalar ve diğer birçok şey…
    Paylaşımlı bir görev listesi ve proje yönetimi aracı olan Asana, 15 kişiye kadar ekipler için ücretsiz olduğu gibi, Android ve iOS destekliyor.

    asana

    Mobil uygulama ile siz ofiste yokken size düşen görevleri anında görebilir, Dropbox bulut depolama sisteminden dosyalara bağlantıları alabilir, görevlere yapıştırılan görsellerle olayı kavrayabilir ve her şeye web arayüz üzerinden de erişebilirsiniz.

    MobileDay
    Bazen telefonda birileriyle konuşurken birilerinin daha konuşmaya dahil olmasını istersiniz, ancak bu kişi sizin ya da konuştuğunuz kişinin yanında değilse, bu olanaksız bir hâl alır ya… İşte MobileDay bu problemi çözüyor. Konferans görüşmeleri, internet üzerinden görüşmeler, bunlar onun için dert değil.

    mobileday

    Takvimdeki etkinlikler için bildirim yapan, tek tuşla arama başlatan, geç kalacağınızı metin ya da e-posta şablon mesajlarıyla önceden bildirebilen, Google Hangouts, WebEX, Facetime gibi uygulamalarla ortak çalışabilen bir uygulama. Üstelik Android ve iOS ile uyumlu!

    LogMeIn
    Bilgisayarınız iş yerinde mi duruyor? Birkaç dosyaya mı ihtiyacınız var? Kendinize kızmayın. Sisteminize LogMeIn kurun ve Mac ya da PC bilgisayarınıza bir başka bilgisayar ya da mobil cihazdan kolayca ulaşın.

    logmein

    Dosyalara erişim sağladığı gibi Salesforce, SAP ya da Microsoft gibi uygulamaları da uzaktan çalıştırabilmenizi sağlıyor. Android ve iOS için ücretsiz olan uygulama, paralı sürüm ile daha fazla sisteme erişim hakkı da tanıyor.

    Wally
    İş seyahatlerinin ya da düzenli dışarıda çalışanların en büyük dertlerinden birisi harcamaları takip etmektir. Bu işe ayrı bir mesai ayırmanıza gerek yok, Expensify gibi bir uygulama tüm işi sizin için yapabilir. Ücretsiz uygulama iOS sistemler ile uyumlu. Her tür harcama fişini kamerası ile tarayarak kaydeden Wally, son derece basit kullanımı ile de dikkat çekiyor. Kendinize hedefler koyabilir, harcama tiplerinize göre detaylı bilgi alabilirsiniz.

    wally_app

    Dropbox
    Tüm mobil, masaüstü cihazlarda ve web üzerinde çalıştırılabilen bulut depolama hizmeti Dropbox’ın ücretsiz sunduğu alan dilenirse aylık veya yıllık ödemelerle artırılabiliyor. Dosyaların farklı sürümlerini saklayan hizmet, böylece yanlışlıkla yapılan değişiklikleri ortadan kaldırabiliyor. Dosyalar üzerinde yorum özelliği de bulunması paylaşıma açılmış ortak çalışma alanlarında çalışmayı kolaylaştırıyor.

    dropbox

    LastPass
    Belirli işlerde kullanmanız gereken güvenlik protokolleri de artar. Diyelim ki çeşitli sistemlerin kullanıcı adı ve parolalarını da artık bilmeniz gerekiyor. Bu durumda, bunları kendi parolalarınız gibi saklamak da bir güvenlik tehdidi olabilir, zira sizin parolalarınız çalınırsa, işiniz için olanlar da gidebilir. LastPass, kullanıcı adı ve parolaları güvenli bir şekilde saklayan ve size basit hareketlerle giriş yapma imkânı sağlayan bir uygulama.

    lastpass

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN