Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    Dijital KültüriPhone veya iPad ekranı Akıllı Televizyona Nasıl Yansıtılır?

    iPhone veya iPad ekranı Akıllı Televizyona Nasıl Yansıtılır?

          Günümüzde akıllı telefonların akıllı televizyon ile iletişim sağlaması, telefon ekranındaki bir videonun televizyon ekranına yansıtılması oldukça önemli hale gelmiş durumda.  Akıllı telefon kullanımının bu kadar yoğun olduğu zamanımızda, televizyondaki standart içeriklerin takibi yerine, özellikle genç neslin, internette bulduğu içeriği cep telefonu aracılığı ile televizyon ekranından izleme oranı da giderek artıyor.  Akıllı telefonda kullanılan özellikle YouTube, Netfix gibi uygulamalar, bünyesinde barındırdığı videoları aynı Wi-Fi ağında bulunan akıllı televizyonlara gönderecek şekilde özelleştirilmiş durumdalar.

          Bu haftaki yazımda, iPhone veya iPad ekranını bir akıllı televizyona veya HDMI girişi bulunan standart bir televizyona yansıtmak için kullanılan yöntemlerden bahsedeceğim.

    iPhone ve iPad ekranlarını akıllı televizyona yansıtma.

          Yukarıda, akıllı telefonlarda kullanılan bazı uygulamaların hiçbir ek donanıma gerek duymadan, barındırdıkları içerikler kablosuz olarak akıllı televizyona yansıtabildiğini söylemiştim. Bu tür uygulamalar sadece kendi bünyesinde bulunan içerikleri televizyona yansıtabiliyor. Bununla birlikte, akıllı telefonun ekranında bulunan bütün içeriğin, donanımsal olarak, uygulama ya da servis bağımsız, televizyon ekranına yansıtmanın yöntemleri bulunuyor.

          Öncelikle, iPhone ya da iPad de kullanılmakta olan bazı uygulamaların, bazı içeriklerin videolarını akıllı televizyona aktarabildiğini söylemeliyim. “Mirror for ”  ile başlayan uygulamalar, sadece belli içerikleri ekrana yansıtma yeteneğine sahipler.

          iPhone ya da iPad ekranını akıllı televizyona yansıtmak için kullanılan donanımsal çözümlerin başında iki seçenek bulunuyor.

    iPhone ve iPad ekran aynalama 

          Donanımsal olarak akıllı telefon ekranını akıllı televizyona yansıtmak için kullanılan yöntemlerin başında, iPhone ya da iPad’i dijital HDMI AV girişi olan adaptör ile direk akıllı televizyona bağlamak veya yine bir Apple ürünü olan Apple TV üzerinden kablosuz olarak ekranınızı akıllı televizyona yansıtmak geliyor. Bu noktada bir açıklama yapmak durumundayım. Televizyon akıllı olmasa da, üzerinde HDMI girişi var ise, HDMI kablosu ile Apple TV’nin bağlantısı sağlandığında, akıllı telefon içeriğinin HDMI kablo üzerinde televizyona aktarılması sağlanabilir.

          iPhone ya da iPad ekranını tercihe göre kablolu ya da kablosuz olarak akıllı televizyona yansıtabilirsiniz. Örneğin Apple TV kullanarak, Hulu veya Netfix gibi kaynaklardan video içeriklerini akıllı televizyona aktarabilirsiniz. Aynı zamanda iPhone ya da iPad üzerindeki herhangi bir uygulama kullanılmak istenildiğinde de, yine Apple TV kullanılarak, ekran görüntüsünü direk televizyona aktarabilirsiniz.

    AirPlay ile iPhone veya iPad ekranını akıllı televizyona yansıtma

          AirPlay, Apple’ın kendi cihazları arasında kablosuz olarak ses ve görüntü gönderme servisidir. Kablosuz olarak iPhone ya da iPad ekranını televizyona yansıtmak için ilgili cihazlar üzerindeki AirPlay servisi kullanılabilir. AirPlay servisi, iPhone ya da iPad’da yerleşik bir özelliktir. Cihazda kullanıma hazır olarak gelir.

    Apple Lightning Digital AV Adaptörü ile ekranı yansıtma

          Apple’ın Dijital AV Adaptörü, iPhone veya iPad ile televizyon arasında HDMI kablosu aracılığıyla iletişim sağlar. Bu adaptör kullanılırken, televizyonun giriş modunun HDMI da olması durumunda, ekran yansıtılması otomatik olarak gerçekleştirilir. iPhone veya iPad bu adaptör üzerinden HDMI kablosu ile televizyona bağlandığında, aynı zamanda bir güç kaynağına bağlanmış gibi şarj da olmaya başlar.

          iPhone veya iPad ekranını Apple TV üzerinden televizyona aktarmak için yapılması gereken, “ Denetim Merkezi ” ni açıp, ” Ekran Yansıtma “  servisi üzerinden Apple TV’yi bulmaktır. Ekran yansıtma işleminde Apple TV kullanılırken, akıllı telefonun ve Apple TV’nin aynı ağ da olması gereklidir.

          Apple’ın Dijital AV Adaptörüne bir göz atmak için bu linki kullanabilirsiniz.

          Apple TV’ye bir göz için bu linki kullanabilirsiniz.

          Twitter takip için @salihertugrul

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN