Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    ManşetiPhone ile uyumlu en iyi akıllı saatler

    iPhone ile uyumlu en iyi akıllı saatler

    Eğer bir iPhone sahibiyseniz ve bir akıllı saat satın almayı düşünüyorsanız, elinizdeki seçenekler sadece Apple Watch ile sınırlı değil. Tabii ki, iPhone ile en iyi anlaşan akıllı saat yine bir Apple üretimi olan Apple Watch. Ancak satın alabileceğiniz ve ihtiyaçlarınızı karşılayabilecek başka akıllı saat seçenekleri de bulunuyor. Apple Watch modelleri de dahil olmak üzere, iPhone ile uyumlu akıllı saatler için bir sıralama yapıyoruz.

    Apple Watch Series 5

    Apple’ın yeni iPhone 11 serisi modelleriyle birlikte tanıtımını gerçekleştirdiği ve satışa sunduğu Apple Watch Series 5, tasarım anlamında geçen yılın modelini takip ediyor. 40mm ve 44mm büyüklüğünde iki farklı kasa seçeneğiyle sunulan Apple Watch Series 5, büyük ekranıyla daha fazla bilgiyi bir seferde görmeye imkan tanıyor. Ekran demişken, bu yılın Apple Watch modelinin en büyük yeniliği sürekli açık ekranı oluyor. LTPO ekranıyla Apple Watch Series 5, kullanımda değilken bile saatin kaç olduğunu görmenize izin veriyor. Böylelikle arkadaşınızla konuşurken saate bakmak istediğinizde bileğinizi yüzünüze doğru çevirip saatin ekranını uyandırmaya gerek kalmıyor. Sürekli açık ekrana rağmen Apple Watch Series 5, selefi gibi 18 saatlik pil ömrü değerine ulaşmayı başarıyor.

    Sürekli açık ekranın dışında Apple Watch Series 5’in bir başka önemli yeniliği pusula oluyor. Özellikle doğa yürüyüşlerinde katkısını göreceğiniz pusula sayesinde yönünüzü bileğinizden tayin edebilirsiniz. Bu yeniliklerin dışında Apple Watch Series 5, sağlıklı yaşam ve egzersiz konusunda en büyük arkadaşınız olacaktır. Antrenman uygulamasında farklı antrenman seçeneklerini görebilirsiniz. Üstelik otomatik hareket algılama sayesinde egzersiz kayıtlarınız harekete başladığınız anda tutulabiliyor. Siri ile çeşitli işlevleri yerine getirme, bağlı iPhone’a gelen çağrıları cevaplama, dikte ile gelen mesajlara cevap verme gibi imkanlar da Apple Watch Series 5 kullanıcılarını bekliyor. Apple Watch Series 5’in Türkiye’de sadece GPS özellikli versiyonu satılıyor. Alüminyum kasalı seçeneklerini satın alabilirsiniz.

    Apple Watch Series 3

    Apple Watch Series 5 çıktıktan sonra Apple, geçen yılın Series 4 modelini satıştan kaldırdı. Ancak Apple Watch Series 3 modelinin satışı devam ediyor. Eğer bir Apple akıllı saati istiyor, ancak bütçenizi fazla zorlamak istemiyorsanız, o hâlde yarı fiyatına Apple Watch Series 3’ü tercih edebilirsiniz.

    Apple Watch Series 3, iPhone ile gayet iyi şekilde anlaşan ve yeteneklerini hâlâ iyi biçimde sergileyen bir akıllı saat seçeneği olarak nitelendirilebilir. Ödün verdiğiniz taraflar ise ekran büyüklüğü ve sürekli açık ekran olacaktır. Aynı zamanda Series 5’tekine göre daha yavaş bir işlemci ile çalışıyor. Tabii ki, kabul etmek gerekiyor ki, Apple Watch Series 3 şimdiden iki yaşını doldurdu. Bu da watchOS güncellemelerini gelecekte alma konusunda biraz daha kısa sürede geride kalabileceğinizi gösteriyor. Apple, yazılım güncellemelerini tüm ürünlerine birkaç yıl boyunca sunuyor, ancak Series 3’ü şimdi seçenler için bu süre normale göre biraz daha kısa olacaktır.

    Series 3’ün yetenekli bir akıllı saat olduğunu söylemiştik. Antrenman ve hareket takibi konusunda Series 5’ten geri kalmıyor. Müzik dinleme konusunda da yetenekli bir akıllı saat. Öte yandan Siri ve Mesajlar gibi iPhone uygulamalarını da destekliyor.

    Samsung Galaxy Watch Active 2

    samsung galaxy watch active 2

    Samsung’un 2019 yazında duyurusunu gerçekleştirdiği yeni akıllı saati sonbaharda Türkiye’ye geldi. Alüminyum veya paslanmaz çelik gövde seçenekleriyle sunulan bu akıllı saat, özellikle yuvarlak ekrana sahip saatleri sevenlere hitap ediyor. Dokunmatik bezel ile Tizen tabanlı kullanıcı arayüzünde gezinti imkanı sunan bu akıllı saat, çevrimdışı Spotify desteğiyle spor yaparken veya dışarıda yürüyüşte müzik dinlemeyi sevenlerin hoşuna gidecektir. Pil ömrüyle de kullanıcılarını yarı yolda bırakmayacaktır.

    Tabii ki, iPhone ile çalışması Apple Watch’un sunduğu kadar kapsamlı olmayacaktır. Bildirimlerin ötesine geçip mesajları cevaplama veya e-posta iletileriyle etkileşim kurma gibi imkanlar mevcut değil. Ancak bağlı iPhone’u çaldırıp yerini bulma gibi işler için kullanılabiliyor. Sağlık ve egzersiz takibi de yardımcı uygulama sayesinde kontrol edilebiliyor.

    Huawei Watch GT 2

    huawei watch gt 2

    Huawei’nin Türkiye’de yeni satışa sunduğu akıllı saat Huawei Watch GT 2, özellikle sağlıklı yaşam ve egzersiz takibi gibi özelliklerle öne çıkıyor. 46mm gövdeli versiyonu on günü aşan ve hatta iki haftaya kadar çıkabilen pil ömrüyle dikkatleri üzerine topluyor. Sürekli kalp hızı ölçümü, uyku takibi ve stres testi gibi özellikleri de Watch GT 2’yi diğerlerinden ayırıyor. iPhone ile çalışması Apple Watch modellerine göre daha sınırlı olsa da, onlara göre daha seyrek biçimde şarj etme imkanını olması Watch GT 2’yi cazip kılan noktalar arasında bulunuyor.

    Amazfit Verge

    amazfit verge

    Biraz daha spor görünümlü bir akıllı saat arayan, bunun yanı sıra pil ömrüne de önem verenler için Amazfit Verge yukarıda saydığımız akıllı saat seçeneklerine bir alternatif teşkil ediyor. Dairesel AMOLED ekrana sahip olan bu akıllı saat dış ortamda iyi bir görüş sunarken IP68 sertifikasıyla da suya ve toza dayanıklılığı belgeleniyor.

    Amazfit Verge hafif bir akıllı saat ve beş güne varan çalışma ömrü sunuyor. Fiyatıyla rakiplerine göre avantajlı görünüyor. Üstelik daha düşük fiyata GPS, kalp hızı ölçer gibi özellikleri de bünyesinde barındırıyor.

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN