Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    HaberlerTeknolojiiPhone'un yükseliş trendi devam ediyor

    iPhone’un yükseliş trendi devam ediyor

    455720484-676x450

    Pazar araştırma şirketi comScore, akıllı telefon ve uygulama mağazalarını konu edinen yeni raporlarını açıkladı. ABD pazarını kapsayan rapora göre Apple, iPhone modelleri ile ülkede en çok tercih edilen akıllı telefon markası durumunda. Mayıs ayı itibarıyla yüzde 43.5’lik pazar payını elinde bulunduran şirketi yüzde 28.7 ile Samsung izliyor. Üçüncü sırada yüzde 8.2’lik pazar payı ile LG’nin yer aldığı görülürken Motorola ise yüzde 4.9’luk payla dördüncü sırada yer alıyor. Oranların Mayıs itibarıyla olduğunu belirtelim.

    Öte yandan Mayıs ayında sona eren üç aylık dönem şeklinde ele alınan oranların öncesi ise Şubat ayı ile tamamlanan dönem şeklinde. Buna göre Şubat ayında yayınlanan oranlara bakıldığında Apple’ın yüzde 1.8’lik artış kaydettiği anlaşılıyor. Samsung ise yüzde 0.1 gibi oldukça düşük bir pazar artışı yaşamış durumda. Şirketin Galaxy S6 ve Galaxy S6 Edge satışlarının ABD’de genel kullanıcı nezdinde büyük etki yaratmadığı görülüyor.

    iphone-6-review-display-app-store-

    Akıllı telefonlarda Apple’ın liderliğinin açık şekilde görüldüğü kaydedilirken uygulama mağazaları üzerinden ele alındığında ise BlackBerry, Windows Phone gibi platoformların oransal yüzdeleri günyüzüne çıkıyor. Android platformu iseyüzde 52.1 ile zirvede. Apple yüzde 43.5’lik orana sahip.

    Üçüncü sırada ise Microsoft yer alıyor, şirketin payı yüzde 3.0 olarak kaydediliyor. Ayrıca önceki döneme göre yüzde 0.5’lik gerileme görülüyor. Microsoft’un arkasında ise BlackBerry yer alıyor. Kanadalı şirketin uygulama mağazasının kullanım oranı sadece yüzde 1.3.

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN