Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    Satın Alma RehberiiPhone 6 ile 6 Plus'ın Genel Özellikleri ve Farkları

    iPhone 6 ile 6 Plus’ın Genel Özellikleri ve Farkları

    Geleneksel iPhone boyutları, 2014’ün son çeyreğinde tanıtılan iPhone 6 ve iPhone 6 Plus ile oldukça değiştirildi.  Her iki yeni telefonun gelen özellikleri konusunda oldukça bilgi paylaşıldı fakat iki cihaz arasındaki farkların pek fazla dillendirilmediğini düşünüyorum. Bu yazımda, her iki telefon hakkında ayrıntılı bilgi vererek, almak isteyenlerin tercihlerini doğru yapmalarında yardımcı olmak istiyorum.

    iPhone 6 ve iPhone 6 Plus Boyutları;

    Öncelikle telefonların boyutları arasındaki farka bakalım;

    iphone6_6plus

    iPhone 6 Plus’ı elinize aldığınızda onun gerçekten büyük bir cihaz olduğunu fark edeceksiniz. iphone 6 , 4.7 inç ekrana sahipken, iPhone 6 Plus, 5.5 inç ekran boyutuna sahip.

    Ekran çözünürlüğü bakımından telefonlar arasında farklılıklar mevcut. iPhone 6 plus daha büyük ekran çözünürlüğüne sahipken, iPhone 6 nispeten daha düşük çözünürlüğe sahip.

    iStock_000049169908_Small

    iPhone 6 plus’ın çözünürlüğü 1080×1920 iken,  iPhone 6’nın çözünürlüğü  750×1334.  iPhone 6 plus’ta ekranında inç başına düşen piksel 441 iken, iPhone 6 da bu değer 326. Apple, bu ekranı Retina HD olarak adlandırıyor.

    Parlaklık, renk sıcaklığı, görüş açıları gibi temel unsurlar bakımından her iki cihazın LED arka aydınlatmalı IPS LCD ekranları aynı seviyede. Ancak detaylı baktığımızda, iPhone 6 Plus’ın daha pürüzsüz, düz gösterdiğini görebiliyoruz.

    Her iki telefon için şarj konusunda detaylara inecek olursak;

    iPhone 6 Plus, 24 saate kadar 3G konuşma, 80 saat ses oynatma, 14 saat Video oynatma ve 12 saat normal internet kullanımına izin veriyor. iPhone 6’da ise, 14 saat 3G konuşma, 10 saat internet kullanımı, 11 saat video oynatımı ve 50 saat ses oynatma pil ömrüme sahip.

    iPhone 6’da yer alan 1810 mAh kapasiteli bataryaya karşın iPhone 6 Plus’ta 2915 mAh gibi, yüksek kapasiteli bir batarya bulunuyor.

    iPhone 6 plus’ı tek elle kullanırken parmağınızın erişmediği bir noktaya dokunmak istediğinizde telefonu elinizde hareket ettirmeniz gerekiyor. Apple, iPhone 6 serisinde “Reachability”  özelliği ile iPhone 6’da olduğu gibi iPhone 6 Plus’ta da ekranın altında bulunan ana ekran tuşuna art arda iki kez hafif tıklattığınızda kullanıcı arayüzü aşağı doğru iniyor, böylece ekranın üst kısmında kalan kısayol ve ikonlara erişmek mümkün oluyor.
    iStock_000048920708_SmalliPhone 6 Plus,  iPhone 6 ile aynı tasarım ve görünüme sahip, ancak ondan 2 mm. daha kalın. Kenarlara doğru kavis, iyonla güçlendirilmiş ekran camı, ekran üzerinde kenarlardan yapılan sürüklemeleri daha rahat gerçekleştirmeyi sağlıyor. Açma/kapatma ve ses tuşlarının sağ ve sol kenarlardaki yerleşimi de büyük ekranlı telefonu rahat kullanacak şekilde yapılmış. Sağ kenardaki açma/kapatma tuşunun altında nano-SIM kart yuvası bulunurken, sol kenarda ses tuşları ve ses kapatma anahtarı bulunuyor. Üstte herhangi bir şey yok. Altta ise 3.5 mm. kulaklık jakı, hoparlör, mikrofon ve Lightning portu bulunuyor.

    iPhone 6’da olduğu gibi, iPhone 6 Plus’ın arkasında da 8 megapiksel kameranın çıkıntısı bulunuyor. Kameranın yanında ortam seslerini engelleyebilen, ayrıca ortam seslerinin daha iyi kaydedilmesine  sağlayan ikinci mikrofon, yanında True Tone flaş yer alıyor. Arka yüzde dikkat çeken başka bir ayrıntı  da plastik şeritler. Bu şeritler uzay grisi ve gümüş renkli, iPhone 6 ve 6 Plus’ta oldukça şık duruyor.

    iPhone 6 Plus’ın iPhone 6’dan ayrıldığı en önemli noktalardan bir tanesi de ana ekranın cihazla birlikte dönmesi, yatay ekran için özel bir gösterim şeklinin bulunması. iPhone 6 Plus bu yönüyle kullanıcılara resmen iPad deneyimi sunuyor. iPhone 6 Plus’ı yatay yönde kullandığınızda sabit kısayolların bulunduğu alan kenara gidiyor.

    iPhone 6 Plus’ta da iPhone 6’da olduğu gibi 8 megapiksel, 1/3″ kamera bulunuyor.  1.5 mikrometre piksel boyutlu, HDR,  “Focus Pixels” faz, otomatik odaklı ve True Tone çift renkli flaşlı kamera kullanılmış.

    Optik görüntü sabitleme sistemi sayesinde, iPhone 6 Plus ile çekilen fotoğrafların iPhone 6’ya göre titreşimi daha az görüntü sunuyor.

    iPhone 6 veya iPhone 6 Plus almak için linki takip edebilirsiniz..

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN