Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    Satın Alma RehberiiOS 9.1 İpucu ve Püf Noktaları

    iOS 9.1 İpucu ve Püf Noktaları

    Apple, iOS 9 ve devamında iOS 9.1 ile ilk bakışta fark edilemeyen, oldukça fazla değişiklik yapmış durumda. iOS 9.1’de kullanılan özellikler, kullanılan cihazın modeline göre de değişiklikler gösteriyor. iPhone 6S ile iOS 9.1, tüm fonksiyonları ile kullanılabiliyor. Bu haftaki yazımda; iOS 9.1’deki ipucu ve püf noktalarından bahsedeceğim.

    1.Proaktif Asistan

    ios9.1ipucuvepufnoktalari11

    Apple, iOS 7’den sonra cihaz üzerinde arama yapılan ekranın yerini değiştirmiş, ana ekranın soluna geçildiğinde standart arama yapılabilir hale gelmişti. iOS 9’dan sonra ilgili kısımda fonksiyonel bir değişiklik yapıldı. Artık ana ekranın soluna geçtiğinizde Siri destekli bir asistan ile karşılaşıyorsunuz. En son aradığınız kişilerden tutun da son açtığınız uygulamalara ya da son gelen e-posta’ya kadar kısayollar bulunuyor. Oldukça kullanışlı olduğunu söylemeliyim.

    Eğer asistanı kullanmak istemiyorsanız;

    ios9.1ipucuvepufnoktalari12

    ekranından servisi kapatabiliyorsunuz.

    ios9iphone6pufnoktasi11ww2

    Ayrıca iOS 9.1 ile birlikte; iPhone 6S ve 6S Plus cihazlarda, ekranın soluna  bastırıldığında tıpkı home tuşuna basılı tutulduğunda karşılaşılan ekrandaki gibi, açık olan uygulamalar ile karşılaşıyorsunuz.

    2. Notlar Uygulamasındaki yenilikler

    ios9.1ipucuvepufnoktalari13

    Apple, iOS 9 ve devamında iOS 9.1 ile Notlar uygulamasında da işe yarayan yenilikler sundu. Artık alınan notlara zengin metin desteği eklenmiş durumda. Ekranda çizim yapmak, resim ve hatta kroki eklemek bile mümkün hale gelmiş durumda. Ayrıca işiniz bittiğinde notlarınızı farklı klasörler halinde organize etme şansınız da bulunuyor.

    3. “Düşük Güç-Tüketimi” Modu

    ios9.1ipucuvepufnoktalari14

    Akıllı telefon sektörünün belkide en önemli sorunu; fazla kullanımdan dolayı bataryanın çabuk tükenmesi. Herhalde; telefonda kırmızı pil simgesi kadar sinir bozucu başka bir şey yoktur. Bu soruna çözüm amacı ile yeni teknolojiler geliştiriliyor, fakat tam anlamı ile sonuca ulaşılmış değil. Firmaların şarj kullanım sürelerini uzatmak amacı ile işletim sistemlerinde yaptıkları, nispeten yararlı olmuş durumda.  Apple, iOS 9 ile düşük güç modu servisini kullanmaya başladı. Cihaz düşük güç moduna geçtiğinde; arka planda çalışan uygulamaların yenileme özelliği, hareket efektleri, animasyonlu duvar kağıtları kapatılarak güç tasarrufu sağlanıyor. Kullanılan iOS tabanlı cihaz, pil seviyesi %20’nin altına düştüğünde, güç tasarrufu moduna geçilmesi konusunda kullanıcıyı uyarıyor.

    4. Ayarlar İçinde Arama

    ios9.1ipucuvepufnoktalari15

    iOS tabanlı cihazlarda uygulamalar arttıkça, herhangi bir uygulama üzerinde yapılacak ayarlama için ilgili uygulamayı bulmak zaman alabiliyor. iOS 9 ile artık ayarlar ekranında arama yapılabiliyor.

    5. Wi-Fi Sinyalini 3G veya LTE ile desteklemek

    ios9.1ipucuvepufnoktalari17

    Apple, iOS 9’dan sonra Wi-Fi sinyalinin zayıf olduğu durumda, kullanıcıların beklemesini önlemek adına, 3G ya da LTE ile internet çıkışına destek verilebilecek bir yenilik sundu.

    Bu yeni özelliğin farkında olmak, özellikle ülkemizde kotalı internet kullanıcıları için oldukça önemli. Farkında olmadan Wi-Fi kullanıldığı düşünülerek, internet kotasının tükenmesi söz konusu olabilir.

    Bu özelliğin başlangıçta açık olarak geldiğini söyleyelim. Tavsiyem; bu özelliğin kapatılması, ihtiyaç olduğunda açılması yönünde olacak.

    Telefonda “Wi-Fi asistanı” servisi,  Ayarlar –> Hücresel veri ekranının en altında bulunuyor.

    6. 6 Haneli Şifre Oluşturabilme

    ios9.1ipucuvepufnoktalari18

    iOS platformu kullanan cihazlar, iOS 9’dan sonra artık 6 haneli şifre kullanabiliyor. Bu özellik opsiyonel. Eğer istenilirse; eskisi gibi yine 4 haneli şifre kullanılmaya devam edilebiliyor.

    7. Klavye karakter “pop-up”ları kapatıp açma..

    ios9iphone6pufnoktasi112

    Apple, iOS 9 ile klavye servisinine eklemeler yaptı. Örneğin konuşan klavye; bazılarımız için ilginç ve kullanışlı gelse de bazılarımız için çekilmez olabiliyor. Ya da yazarken düzeltmeler yapılması sanırım çoğu kişinin hoşuna gidecektir. Bu özellikleri,

    Ayarlar –> Genel –> Klavye sekmesinden değiştirebilirsiniz.

    8. Tümünü “Seçip-Silme” Desteği

    ios9iphone6pufnoktasi1133

    iOS 9 ile bir grup altındaki mail veya resim gibi öğelerin tamamını seçip, silme ya da farklı bir yere taşıma desteği verilmeye başlandı.

    9. Mail Mesajlarına Daha Fazla Eklenti Yapabilme

    ios9iphone6pufnoktasi1134

    iOS ortamlarda, daha önceleri mail içeriğine eklentiler yapılırken birkaç adım gerekiyordu. iOS 9 ile bu adımlar ortadan kaldırıldı. Ayrıca, mesajın içinde herhangi boş bir noktaya basılarak, daha fazla formatta eklenti yapılabilecek bir şeritin çıkmasını sağlayabiliyorsunuz.  Ayrıca sadece resim veya fotoğraf eklemekle kalmayıp, iCloud drive içindeki herhangi bir dosyayı da ekleyebiliyorsunuz.

    Kaynak: techradar

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN