Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    GeneliOS 15.2 yakında iPhone'lara geliyor: Neler bekliyoruz?

    iOS 15.2 yakında iPhone’lara geliyor: Neler bekliyoruz?

    Apple’ın kısa bir süre önce beta güncellemesini yayımladığı iOS 15.2’nin kararlı sürümünün yolda olduğunu söylemek mümkün. Yeni sürümün kullanıcılara oldukça önemli yeni özellikler sunması bekleniyor. Hatta söylenene göre ‘gizlilik odaklı’ yeni özellikleri bünyesinde toplayacağı için bu yeni sürümün en büyük iOS 15 güncellemesi olacağı vurgulanıyor. İşte iOS 15.2 güncellemesi ile kullanıcılara sunulacak en önemli 3 özellik:

    iOS 15.2 güncellemesi yakında geliyor

    iPhone’un çehresini değiştiren iOS güncellemeleriyle gündeme gelen Apple şimdi de gizliliği hedefe aldığı ‘iOS 15.2’ sürümüyle konuşuluyor. Hatta bu noktada gizlilik özelliklerini geliştirmesi adına en kapsamlı güncelleme olacak. iOS 15.2 güncellemesi, gizliliğiniz için oyunun kurallarını değiştirecek bir dizi çarpıcı yeni iPhone özelliğiyle geliyor.

    iOS 15.2’nin dördüncü beta sürümü kısa bir süre önce yayımlandı. Bu da demek oluyor ki kararlı sürümün de kullanıcılara ulaşmasına az kaldı. Tahminlere göre en son sürüm birkaç hafta içinde sunulacak.

    iPhone’larda sunulması beklenen en önemli özelliklerden biri olan ‘uygulama gizliliği raporu’ oluyor. Bu özellik aslında iOS 15 ile piyasaya sürüldü ancak özellik iOS 15.2’ye kadar ‘kullanıma’ alınmadı. Bu özellik sayesinde artık iPhone uygulamalarınızdan hangilerine hangi izinleri verdiğinizi görebileceksiniz. Buna ek olarak iOS 15.2’deki uygulama gizliliği raporu, iOS 14’ün ‘Uygulama İzleme Şeffaflığı’ özelliğini temel alarak hangi uygulamaların sizi izlediğini görmenizi de sağlayacak.

    Kısa bir süre önce Apple’ın AirTag’leriyle Kanada merkezli olarak otomobil hırsızlığı vakalarının arttığına yönelik raporlar ortaya çıkmıştı. Özellikle lüks araçlarda tercih edilen bu yola karşı uzmanlar araç sürücülerini uyarmıştı. Öte yandan Apple da tam bu noktada AirTag için bir özellik sunuyor. iOS 15.2 ile artan gizlilik odaklı hamlelerden olan sizi takip eden AirTag’leri izleme özelliği. Sizi hangi cihazların izlediğini tarama özelliği ile kullanıcıya sunan özellik, Find My uygulamasına eklenen bir gelişme olarak karşımıza çıkıyor.

    Oyunun kurallarını değiştirmeye odaklanan bir diğer özellik ise e-posta adresinizi doğrudan Apple Mail üzerinden gizlemek. Bunun içinse yapılması gereken tek şey e-postanıza gitmek ve CC/Bcc alanlarına dokunmak ve e-postanızı gizleme seçeneğinizi açmak.

    iOS 15.2’nin yakında kullanıcıların tamamına sunulması bekleniyor.

    iPhone’da silinen uygulamaları bulmak

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN