Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    HaberlerTeknolojiİnternet dünya genelinde hızlanıyor

    İnternet dünya genelinde hızlanıyor

    HP_Spectre_13_3_Lifestyle

    Yayınlanan bir rapora göre dünya genelindeki internet hızları, önceki yıla göre hatrı sayılır düzeyde arttı. İşte detaylar…

    İnternet, günümüzün önemli ihtiyaçları arasında, gündemi takip etmekten yeni bilgilere erişime kadar sayısız fonksiyon sunan bir dünya. Ancak dünya genelindeki ortalama internet hızı ne düzeyde? İnternet sayfaları ya da platformlarının kullanımı için sunulan altyapı teknolojisi ile ilgili olan bu konuyla ilgili bir araştırma yayınlandı.

    Akamai Technologies kaynaklı araştırmaya göre internet hızı ortalaması dünya genelinde 7 Mbps seviyesinde. Bu oran, bir önceki yıla kıyasla yüzde 12’lik artış anlamına geliyor. Türkiye ise ortalama değerlerin üzerinde bir bağlantı hızına sahip, söz konusu değer 7,6 Mbps. Bu da yine önceli döneme göre artış yaşandığı detayıyla birlikte gelen bir veri.

    Türkiye’nin dünya üzerindeki en hızlı internete sahip kaçıncı ülke olduğu da araştırmada ortaya konuluyor. Buna göre ülkemiz 71. sırada konumlanıyor. Peki en hızlı internet hangi ülkede?

    Araştırma sonucu göre en hızlı internet Güney Kore’de. Doğu Asya ülkesi, ortalama 26.2 Mbps internet hızına sahip. Bu ülke nispeten kısa bir geçmişe sahip olmasına karşın ekonomiden kamu hizmetlerine kadar birçok alanda öncü ülkeler arasında konumlanmayı başarıyor.

    Gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz…

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN