Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    HaberlerSosyal MedyaInstagram’da IGTV için yeni özellik

    Instagram’da IGTV için yeni özellik

    Instagram IGTV’ye olan ilginin düşmesinin ardından yeni bir özellik ekledi. IGTV için altyazı özelliği getirerek videoların çok daha fazla insana ulaşılması sağlanacak.

    Instagram, popüler videoların en çok izlendiği ve dolaşımda olduğu uygulamalardan biri. Ancak farklı dillerdeki videolar altyazı olmadığı için çok fazla izlenemiyor. Instagram da buna çözüm olarak yeni bir özellik sunmaya hazırlanyor…

    Instagram Reels özelliğinin kullanıma sunulmasının ardından kullanıcılarda IGTV’ye yönelik ilgide bir düşüş yaşandı. Bu kapsamda hem IGTV’yi canlandırmak hem de videoların daha fazla yayılmasını sağlamak için IGTV videolarına altyazı özelliği geliyor.

    Altyazılar nasıl uygulanacak?

    Yapay zekâ tarafından desteklenen bir algoritma ile toplamda 16 dilde otomatik altyazı çevirileri yapılacak. Youtube uygulamasına benzer bir özellik ile altyazı seçeneği videodaki ayarlar bölümünden tercih olarak açılabilecek.

    Bir süredir kullanıcılar tarafından talep edilen bu özellik IGTV üzerinden kullanıma sokulacak. Özellik sayesinde işitme engelli bireyler de videoları daha anlaşılır şekilde izleme imkanı bulabilecek. Instagram, IGTV paylaşımlarında otomatik olarak eklenecek bu altyazı özelliği ile videoların daha fazla kişiye ulaşmasını ve anlaşılmasını amaçlıyor.

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN