Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    HaberlerOyunIFA'nın içinden geçen oyunculuk

    IFA’nın içinden geçen oyunculuk

    Geçtiğimiz günlerde Berlin’de gerçekleşen IFA Fuar’ında az da olsa oyunculara özel ürünler de bulunuyordu. Bunlardan öne çıkanları sizler için derledik.

    PlayStation VR (Project Morpheus)

    Oculus ile başlayan ve oyun dünyasının bir sonraki büyük sıçraması olan sanal gerçeklik cihazlarının son üyesi, donanımları ve tabiki PlayStation ile tanıdığımız Sony’den geldi. Hali hazırdan arkasına alacağı PlayStation marka gücü ile oldukça başarılı işlere imza atacağı kesin olan PlayStation VR, daha önceleri Project Morpheus adı ile biliniyordu. IFA 2015 fuarında da deneyimleme şansına eriştiğimiz sanal gerçeklik cihazı, özellikle görüntü kalitesi ve hassaslık bakımından rakipleri ile kıyasıya bir mücadele içerisine girecek gibi gözüküyor. Tabi ki Sony PlayStation 4’e özel olarak hazırlanacak içerikler ve oyunlar ile, PlayStation VR’ın elindeki koz, rakiplerinden bir adım daha önde.

    sony-project-morpheus

    Razer OSVR

    Sanal gerçeklik cihazlarının yeni üyesi, teknoloji ve oyun tutkunlarının yakından tanıdığı Razer’dan geldi. Open Source Virtual Reality’nin baş harflerinden oluşan OSVR ismi, isminden de anlaşılacağı gibi açık kaynak kodu ile geliştiriliyor. Cihaz için ayrıca Leap Motion ile anlaşan firma, bu sayede sadece baş hareketlerimizi algılamak ile kalmayacak, 10 parmağımızın onunu da ekrana yansıtabilecek ve hareketlerimizi çok daha gerçekçi bir şekilde oyuna taşıyabilecek. Üstelik Razer OSVR, gözlük kullanabilmenize de olanak sağlayacak, bu sayede gözlük kullanmak zorunda olan kullanıcılara zorluk çıkarmayacak. IFA 2015’de bir hayli beğeni toplayan OSVR, 1080 x 1920 çözünürlük ve 60FPS desteği ile gelecek, ayrıca ekran üzerindeki PPi oranının 401 olduğunu da hatırlatalım.

    osvr-gallery-v2-01

    Lenovo Y serisi Gaming donanımları

    IFA 2015’in kuşkusuz en büyük sürprizlerinden biri ünlü bilgisayar üreticisi Lenovo’nun oyunculara özel hazırladığı donanımları tanıtması oldu. Biri masa üstü ve biri laptop olmak üzere iki yeni oyuncu bilgisayarı tanıtan firma, 5 adet de yeni oyuncu donanımını oyunculara sundu. Masa üstü kısmında Ideacentre ismi ile satışa sunulacak olan oyuncu bilgisayarında 6. jenerasyon Intel Core i7 işlemciden güç alan canavara, 32 GB DD4 bellek standart olarak geliyor, ayrıca bir üst modelde de 64 GB’a kadar çıkabiliyor. Ekran kartı olarak ise Nvidia’nın üst seviye ekran kartı modellerinden olan GTX 980, Ideacentre’ye gereken gücü veriyor. Ideacentre’lerin fiyatı 1000 dolardan başlayıp, 1600 dolara kadar çıkıyor.

    Laptop tarafında ise iki farklı seçenek bizleri bekliyor, Intel kısmında Core i7 kullanan laptop, ekran kartı olaran GTX 960M kullanıyor. AMD tarafında ise yeni nesil Carrizo A10 FX-8800P’ye, 4GB’lık R9 eşlik ediyor. Fiyatlar ise 800 dolardan başlayıp 950 dolara kadar çıkabiliyor.

    Oyuncu donanımları kısmında ise fiyatlar şöyle:

    Y Gaming Mouse: $70

    Lenovo Y Gaming Mouse Mat: $10

    Y Gaming Surround Headset: $70

    Lenovo Y Gaming Mechanical Switch Keyboard: $140

    Lenovo Y Gaming Active Backpack: $100

    ideacenter_y700_still_0003-1500x1000

    Acer The Predator 17

    Oyuncu ekosisteminin yeni üyelerinden biri olan Acer, bilgisayar kategorisinde uzun yıllardır kaliteli ürünler ortaya koyuyordu. Geçtiğimiz IFA fuarında 17 ve 15 inçlik yeni Predator’lerini tanıtan Acer, bu laptopları tam 4K ekran ile donatmış. Full HD çözünürlüğün bile laptop’larda lüks sayıldığı günümüzde, 4K ekrana sahip bir oyuncu laptop’u, bir çoğumuzun hayallerini süslüyor. 6 jenerasyon Intel Core i7 işlemciden güç alan bu canavara, Nvidia’nın en üst seviye ekran kartlarından biri olan GTX 980M eşlik ediyor, üstelik ekranın 4K’nın yanında Nvidia’nın G-SYNC teknolojisini de desteklediğini hatırlatalım. Bu güçlü işlemcilerin yanına tabiki 8GB gibi bir RAM miktarı yakışmazdı, Acer’da aynı şekilde düşünmüş olacak ki, Predator’leri 32GB’lık DDR4 RAM’ler ile donatmış. Ayrıca 512 GB’lık SSD’ler de, cihazın hızına hız katmış. Tabiki canavarlar böyle olunca, fiyatlarda 1499 dolar’dan başlamış, 1599 dolar’a kadar çıkmış. Ama konu oyuncular olduğunda, fiyatların daima ikinci planda kaldığını hepimiz biliyoruz…

    DSC_0260_w_600

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN