Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    Sağlıkİddia: OPPO’nun yeni akıllı saati EKG ölçümü yapabilir

    İddia: OPPO’nun yeni akıllı saati EKG ölçümü yapabilir

    İddiaya göre OPPO’nun tanıtılması beklenen akıllı saati, gelişmiş medikal teknolojisi ile birlikte inovatif bir özellik olarak EKG ölçümü yapabilecek. İşte detaylar…

    Son yıllarda büyük bir teknolojik gelişme gösteren akıllı saat segmentindeki en yenilikçi özelliklerden birisi bazı modellerde EKG ölçümünün de yapılabilmesi. Henüz ülkemizde kullanımda olmasa da Apple Watch, EKG ölçümü sayesinde birçok kişinin hayatına önemli katkılar yapmış durumda.

    Şimdi de Çin’li teknoloji üreticisi OPPO’nun önümüzdeki aylarda piyasaya sürülmesi beklenen yeni akıllı saatinin elektrokardiyografi yani EKG ölçümü yapabileceği iddia edildi.

    Çin’deki en önemli sosyal medya platformu olan Weibo’da yer alan iddiaya göre akıllı saat, bu yılın ilk çeyreğinde tanıtılacak ve gelişmiş medikal teknolojisi ile birlikte inovatif bir özellik olarak EKG ölçümü yapabilecek. Konuyla ilgili resmi bir doğrulama ise henüz gündemde değil. (Tramadol)

    OPPO akıllı saati EKG ölçebilecek

    Aylar öncesinden tanıtılacağı açıklanan yeni akıllı saati için OPPO Başkan Yardımcısı Brian Shen yaptığı açıklamada dikdörtgen kadranlı akıllı saatlerin dairesel kadranlara göre çok daha iyi olduğunu söylemişti.

    Bu paylaşım sonrası yeni akıllı saatin Xiaomi Mi Watch’unki gibi dikdörtgen kadranlı olacağı kesinleşmişti.

    Şimdi de cihazın özelliklerine ilişkin önemli bir iddia ortaya atıldı. Cihaz 2018 yılında piyasaya sürülen Apple Watch 4 gibi EKG ölçümü yapabilecek.

    Daha önce Amazfit Verge 2, Samsung Galaxy Active 2 ve Withings Move ECG cihazlarında gördüğümüz bu özellik OPPO’nun yeni akıllı saatinde de yer alacak.

    NOT: Görsel temsilidir.

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN