Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    HaberlerTeknolojiİddia: Google, iOS ve MacOS’de varsayılan arama motoru olabilir

    İddia: Google, iOS ve MacOS’de varsayılan arama motoru olabilir

    Multi-milyar dolarlık bir anlaşma ile Apple cihazlarında Safari’nin yerini Google arama motoru alabilir…

    Teknoloji dünyasında son dönemin ilgi çekici konu başlıklarından biri de Google’ın arama motorunun Apple’ın iOS (iPhone, iPad ve iPad touch) ve MacOS (MacBook, MacBook Air, iMac, vb) cihazlarında ‘varsayılan’ olarak gelebileceği iddiası.

    Bu aşamada varsayılan nedir sorusuna kısa bir yanıt iyi olabilir, herhangi bir donanımda bazı yazılımların önyüklü, yazılımlarda önceden tanımlı olması şeklinde tanımlanabilir. Örneğin bir Apple iPhone satın aldığınızda web tarayıcısı ‘Safari’ olarak gelir.
    İşte bu durumun -bazı yönleriyle- değişebileceği konuşuluyor.

    Adım adım…

    Apple CEO’sunun katıldığı bir programda konuyla ilgili olarak yöneltilen sorulara verdiği yanıtlar ihtimalleri ilginç noktalara taşıdı bile. CEO Tim Cook, en özet şekliyle Google’la arama motoru konusunda yapılacak iş birliğini potansiyel bir fırsat olarak ele alıyor, ancak gizlilik kuralları hakkında daha fazlasını istediğinin altını çizerek. Bu noktada Cook, bazı seviyelerde yapılacak düzenlemelerin “kaçınılmaz” olduğuna inandığını söyledi.

    Öte yandan yakın gelecekteki bir Apple-Google anlaşmasının yıllık değerinin bir milyar dolardan fazla olabileceğine işaret ediyor.

    Bu aşamada direkt olarak arama motorunun Apple işletim sistemlerinde yer almayacağı, Safari içinde Google web tarayıcısı değişikliğine olanak tanınması şeklinde olacağı kaydediliyor.
    Safari kullanıcıları halihazırda Bing, Yahoo veya DuckDuckGo arama motorlarına geçiş yapabiliyorlar.

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN