Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    Haberlerİnovasyonİddia: 3D baskılı metaller 2017’de geliyor

    İddia: 3D baskılı metaller 2017’de geliyor

    3d-metal-print-using-dmls-technology

    ABD’nin Las Vegas şehrinde düzenlenen yılın en önemli teknoloji fuarlarından CES 2017’de öne çıkan haberlerden biri de 3D baskı teknolojisi ile ilgiliydi. Fuarda daha önce tanıklık edilmemiş bir gelişme olarak, ‘seramik baskı’ özellikli 3D baskı cihazı ile metal 3D baskı cihazlarının ‘konsept’ formları görücüye çıktı.

    2017 yılı içinde gerek metal, gerekse seramik malzemelerle gerçekleştirilecek 3 boyutlu baskılar ve ilgili aygıtlarla karşılaşılması olası görünüyor.

    Seramik baskı ile ilgili cihaz, 3D baskı alanında tanınmış makine üreticilerinden Formlabs tarafından sunuldu. Seramik obje baskısı alınabilen modelin üretimi, reçine halindeki malzemenin, klasik plastik malzemede olduğu gibi objeyi oluşturması ve daha sonra hava ile soğumaya bırakılması şeklinde tamamlanıyor.

    Hazırlanan objelerin çok yüksek segmentli birer görsel öğe olarak kabul edilmemesi, ancak bu alanda gerçekleştirilecek üretime dair fikir vermesi adına önemli olduğu kaydediliyor.

    Florida/ABD merkezli bir diğer şirketin ise metal baskı alanındaki örnekleri dikkat çekti. 3D baskıyla bir dizi ‘küçük boyutlu’ metal malzemenin sunulmasına tanıklık edildi. Bu alandaki üretimin daha çok garajlar ve küçük atölyeler için bazı parçaların üretimi şeklinde başlayabileceği belirtiliyor.

    En nihayetinde ise plastik temelindeki 3D baskı çıktılarının yakın gelecekte daha farklı malzemelerle vücut buluşuna tanıklık edilmesi söz konusu. Bu alandaki gelişmeler merakla bekleniyor.

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN