Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    HaberlerDonanımHuawei Watch GT 2e : Bir saat’ten çok daha fazlası

    Huawei Watch GT 2e : Bir saat’ten çok daha fazlası

    Huawei Watch GT 2e bulunduğumuz bu günlerde, gerek evinizde gerekse de bahçenizde yapacağınız sportif faaliyetler için oldukça gelişmiş bir çözüm sunuyor.

    Kayış hariç 43 gram ağırlıkta olan Huawei Watch GT 2e, göze hoş geldiği gibi bileğinizde de rahatsızlık vermeden rahatlıkla kullanılabiliyor. Silikon malzemeyle hazırlanan kayışı oldukça hoş. Bununla birlikte pek çok farklı kayış seçeneği sunması da önemli bir artı.

    Saatin 1.39 inç değerdeki Amoled HD ekranı, 454×454 çözünürlük sunuyor ve gerek iç, gerekse de dış mekan kullanımlarında keskin bir görüntüleme yeteneğine ulaşıyor.  Saatin arayüzü de anlaşılır ve kullanışlı olması önemli bir artı. Ancak arayüzde gezinti yaparken ve uygulamalar arası geçişlerde ufak tefek performans düşüşleri de gözlerden kaçmıyor.

    Dairesel tasarlanan saatin sağ yan tarafında iki tane fiziksel tuş bulunuyor. Üstteki tuş aracılığıyla menüye geçiş yapabiliyorken, alttaki tuşu da herhangi bir uygulamayı açabilmek için kısayol tuşu olarak atanabiliyor.

    Kirin A1 yongası

    Huawei Watch GT 2e, Kirin A1 çipiyle geliyor. Bu çip, iyi bir performans sunarken düşük güç tüketiyor. Bu oldukça önemli bir özellik. Çünkü bu sayede tek bir şarj ile 14 günlük bir kullanım sunuluyor. Ürünün bir artısı 4GB dahili depolama özelliğine sahip olması. Bu özellik sayesinde yüzlerce müzik dosyanızı saatinize yükleyebilir ve spor esnasında Bluetooth kulaklık aracılığıyla dinleyebiliyorsunuz.

    Saatten tam verim almak için Huawei Health – Sağlık uygulamasını indirmenizi öneririz. Bu uygulamayı yükledikten sonra, Bluetooth 5.1 aracılığıyla saatinizi eşleştirip ardından güncelleme yapabiliyorsunuz.

    Uygulamalara baktığımızda ise müzik uygulaması, takvim, el feneri, adım takibi, kalori ölçümü gibi her akıllı saatte yer alan detaylar yer alıyor. Huawei Watch GT 2e onu ön plana çıkaran ciddi özelliklere de sahip. Şimdi biraz daha bunlardan bahsedelim.

    TruRelax ve TruSleep 2.0

    Huawei Watch GT 2e , TruRelax ve TruSleep 2.0 adında iki önemli özelliğe sahip. TruRelax, gün boyunca stres seviyenizi takip ederek sizi bilgilendiriyor. TruSleep 2.0 ise, adından da anlayacağınız üzere, uykunuz esnasında vücut fonksiyonlarınızı takip ederek kaliteli bir uyku çekip çekemediğinizi belirleyerek size tavsiyelerde bulunabiliyor.

    Bunların haricinde bir diğer önemli özellik ise, SpO2, yani kandaki oksijen doygunluğunu takip edebilmesi. Normalde zor bir işlem olan bu ölçümü GT 2e saatiniz aracılığıyla yapabiliyor ve gerek duymanız durumunda bir sağlık kuruluna başvurabiliyorsunuz. Özellikle yoğun tempoda çalışanların, yaşlıların ve horlayan insanların bu konuya dikkat etmesi gerektiği belirtiliyor.

    Unutmadan. Stres takibi ve kandaki oksijen oranını ölçümü iOS işletim sistemi tarafından desteklenmiyor. Bu özelliklere sahip olmak için mutlaka bir Android telefona ihtiyaç var.

    Onlarca farklı spor türünü algılıyor

    Huawei Watch GT 2e, 15 farklı spor türünü fark edip ona göre verileri toplayabiliyor. Koşu yapıyorsunuz, ama mesela iç mekânda mı yoksa dış mekânda mısınız? Tırmanış mı yapıyorsunuz bisiklet mi sürüyorsunuz, yoksa yüzme mi yapıyorsunuz? Saatin hepsi için ayrı ayrı kayıt yetenekleri bulunmakta.

    Günlük spor hedeflerinizde size yardımcı olduğu gibi, sporu tamamladıktan sonra ne kadar sürede vücudunuzun yenileceğini belirtebiliyor ve nefes alışveriş egzersizlerinde de yardımınıza koşabiliyor.

    Son olarak da pil tarafından bahsedelim. Huawei, bu ürünün tek şarj ile 14 güne kadar kullanım sunabileceğini iddia ediyor. Tabii burada pek çok özelliğin kullanılmaması, ekran parlaklık düzeyinin de düşürülmesi gerekiyor.

    Yaptığımız denemelerde, pek çok fonksiyonu yoğun bir şekilde kullanmamıza rağmen tek şarj ile 4-5 günü rahatlıkla çıkarabildiğini gördük, ki bir akıllı saat için bunlar iyi değerler.

    Huawei ürün ailesi hakkında detaylı bilgi ve satın almak için buraya tıklayın

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN