Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    Fotoğraf/KameraHuawei P30 telefon ailesi kameralarına göz atıyoruz

    Huawei P30 telefon ailesi kameralarına göz atıyoruz

    Geçtiğimiz günlerde tanıtılan Huawei P30 Pro ve P30 modellerinin kamera özelliklerine bakıyoruz.

    Huawei tarafından 26 Mart’ta Fransa’nın Paris şehrinde düzenlenen bir etkinlikel tanıtılan P30 ve P30 Pro cep telefonu modelleri birçok özelliklerinin yanısıra gelişmiş kameraları ile dikkat çekiyor. Özellikle ailenin büyük üyesi olan P30 Pro ileri seviye kamera özelliklerine sahip.

    Huawei P30 telefon ailesi kameralarına göz atıyoruz

    Huawei P20 ailesinin devamı olarak tasarlanan P30 ailesi, önceki modelden izler taşıyor olsa da tasarım anlamında Mate 20 ailesinden de bazı özellikler alınmış. Telefon ailesi bu sefer P30 ve P30 Pro olmak üzere iki modelden oluşuyor. Önceki sürümlerde Lite modeli yer alırken P30 ailesinde bu tarz bir sürüm bulunmuyor. Şimdi gelin telefonların kamera özelliklerine bakalım.

    Huawei P30 telefon ailesi kameralarına göz atıyoruz

    Ailenin büyük üyesi P30 Pro arkada dört önde bir kamera olmak üzere toplamda 5 kamera ile bizleri karşılıyor. Telefonun ana kamerası 4 modüllü bir kamera sistemine sahip. Ancak fotoğraf için bu 4 kameradan 3’ü kullanılıyor. Bu üç kameradan 40 MP olanı ana kamerası görevine sahipken, 20 MP olanı ulta genişaçı, 8 MP olanı ise 5X optik zoom özelliği bulunan kameralardan oluşuyor. Dördüncü kamera ise ToF yani Time of Flight olarak adlandırılıyor ve derinlik algısı ve AR çalışmaları için kullanılıyor.

    Huawei P30 Pro’nun ana kamerası 40 MP çözünürlük sunuyor. Diyafram açıklığı f/1.6 gibi geniş bir açıklığa sahip. Ana kameranın sensör büyüklüğü ise 1/1.7 inç. Ayrıca bu kamerada OIS yani optik imaj sabitleme özelliği bulunuyor.

    İkinci kamera ise 20 MP çözünürlük sunuyor. Bu kamera ise ulta genişaçı özelliğine sahip. Bu kameranın diyafram açıklığı ise f/2.2. Üçüncü kamera ise 8 MP çözünürlük sunuyor ve telefoto görevine sahip. Bu kameranın diyafram açıklığı ise f/3.4. Bu kamera 5X optik zoom özelliği sunuyor. Telefonun ön kamerası ise 32 MP çözünürlüğe sahip.

    Telefonda ana kamera 4K 30 fps video kayıt yaparken ön kamera ise Full HD 30 fps video kaydedebiliyor.

    Huawei P30 telefon ailesi kameralarına göz atıyoruz

    Huawei P30 Pro zoom konusunda iddialı

    Telefonun bu teknik özelliklerini bir kenara bırakacak olursak P3
    Pro’nun en önemli özelliği 5X optik zoom. Hibrit zoom ile bu rakam 10X’e çıkıyor. Ayrıca 50X’e kadar da dijital zoomla konular yakınlaştırılabiliyor. Kullanma imkanı bulduğum Huawei P30 Pro, sunduğu bu 5X optik ve 10X hibrit zoom ile sınırları zorluyor. 10X zoom da bile görüntülerde çok bozulma meydana gelmediği için uzaktaki konuları çok kolay ve normalde telefonların yapamadığı bir şekilde yakına getiriyor.

    Huawei P30 telefon ailesi kameralarına göz atıyoruz

    Öte yandan telefonda bu 5X optik zoom özel bir sistemle gövdeye entegre edilmiş. Periskop mantığı ile normalde dikey olması gereken mercek sistemi yatay hale getirilmiş. Bu sayede telefonun kalınlığı artmadan 5X optik zoom elde edilmiş. Akıllıca bir hareket.

    Huawei P30 kamera özellikleri

    Ailenin küçük üyesi Huawei P30 ise arkada üç önde tek kamera olmak üzere toplamda 4 kamera ile geliyor. Arka kameralardan biri 40 MP çözünürlükle geliyor. Bu kameranın diyaframı ise f/1.8. Bu kamera sensörünün boyutu ise aynın P30 Pro’da olduğu gibi 1/1.7 inç. Ultra genişaçılı ikinci kamera ise 16 MP çözünürlüğe sahip. Üçüncü kamera ise 8 MP çözünürlükte ve f2.4 diyafram açıklığı ve 3X optik zoom ile geliyor. Ön kamera ise yine P30 Pro’da olduğu gibi 32 MP çözünürlük sunuyor. Video özellikleri ise P30 Pro ile aynı.

    Huawei P30 telefon ailesi kameralarına göz atıyoruz

    Zaten kameraları iyi olan P20 ailesi güncellenerek P30 ailesi ile karşımıza çıkıyor. Özellikle P30, yeni bir dönemin kapılarını açıyor ve hibrit zoom ile 10X yakınlaştırma sunan cep telefonunun muhtemelen önümüzdeki dönemde yeni modellere ilham vereceğini düşünüyorum.

    Işığınız bol olsun…

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN