Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    HaberlerTeknolojiHuawei P20 ve P20 Pro özellikleri sızdırıldı!

    Huawei P20 ve P20 Pro özellikleri sızdırıldı!

    Huawei’nin merakla beklenen telefonları Huawei P20 ve P20 Pro sadece 2 gün sonra tanıtılacak. Paris‘te tanıtılacak olan telefonlar, ilginç ve yenilikçi pek çok özellik ile birlikte geliyor. Plus modelinde, Samsung’un yaptığı gibi sadece ekranı büyütüp, ikinci kamerayı eklemeyen Hauwei, iki telefon arasında ciddi farklar sunacak.

    Yaklaşık 3 yıldır akıllı telefon pazarındaki iddiasını ciddi biçimde arttıran Huawei, Mate 10‘dan sora yeni amiral gemileri olan P20 ve P20 için gerekli tüm hazırlıkları yaptı. 27 Mart tarihinde Paris’te düzenlenecek özel bir etkinlikte tanıtılacak olan telefonlar, firmanın tasarım anlayışındaki ciddi değişiminin de temelini oluşturacak.

    Huawei P20 ve P20 Pro arasındaki ciddi farklılıklar neler?

    İki telefon arasında en ciddi fark kamera ve ekran konusunda karşımıza çıkıyor. Çift arka kamerayla gelecek olan P20’nin aksine, P20 Pro 3 arka kameraya sahip olacak. Lecia işbirliğine devam eden Huawei’nin 3. kamerayı ne için kullanacağı henüz bilinmiyor. Ancak, 3. kameranın iki telefon arasındaki iki temel farktan birisini oluşturduğu kesin. Ekran konusundaki fark ise kullanılan ekran teknolojisinde karşımıza çıkıyor. 2240 x 1080 çözünürlüğü ortak olarak sunan Huawei, iki telefonunda da 18:9 çentikli ekran kullanıyor.

    Teknoloji olarak ise P20 LCD, P20 Pro OLED ekran kullanıyor. iPhone X ile Apple’ın da kullanmaya başladığı OLED teknolojisinde her piksel kendi aydınlatmasına sahip olduğu için çok daha canlı ve kaliteli renkler elde edebilmek mümkün. Özellikle siyah ve tonlarında karşımıza çıkan arka ayınlatma farkı, LCD ekran kullanan P20 için ciddi bir dezavantaj oluşturacaktır.

    Performans farkı olmayacak

    Huawei, telefonlarında kendi tasarladığı Kirin 970 yonga setini kullanacak. 8 çekirdekli yüksek performanslı bir işlemciyle birlikte gelen Kirin 970, özel yapay zeka işlemcisi, makine öğrenme teknolojileri ve bekleme modundaki düşük güç tüketimi ile ün salmıştı. Aynı yonga setini kullanacak P20 ve P20 Pro, işlemcilerin çalışma frekansında da bir fark içermeyecek. İki telefonda da 4 GB RAM ve 128 GB dahili depolama sunulması bekleniyor. Ancak, ilginç bir şekilde hafıza kartının telefonlarda yer almayacağı söyleniyor.

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN