Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    HaberlerDonanımHuawei MateView GT 34: Geniş ve kavisli

    Huawei MateView GT 34: Geniş ve kavisli

    34 inç ekran boyutu ve 165Hz yenileme değerine sahip olan MateView GT 34 , tasarımcılardan video oyun tutkunlarına, video montaj işleriyle uğraşanlara kadar geniş bir yelpazeye ulaşabiliyor.

    MateView GT 34 , güzel bir tasarıma sahip. Hemen alt kısmında, bir tane joystick tuşuna yer verilmiş, ki bu sayede renk ayarı, FPS değeri açıp kapama gibi seçenekleri görebiliyorsunuz. Ayrıca Türkçe dil seçeneğinin olması da sevindirici. 9.34 kilo ağırlıktaki monitör, büyük boyutlarda olmasına rağmen çok kolay montajlanıyor ve sağlam bir şekilde konumlandırılabiliyor.

    MateView GT 34

    Cihazın bağlantı noktaları, arka tarafta konumlandırılmış. Güç için Type-C noktası kullanılıyor. Bunun yanında 2 tane HDMI 2.0 noktası ve bir de Display Port 1.4 bağlantı noktası var. HDMI 2.0 yerine 2.1 olsa, daha sevindirici olabilirdi.

    Bu arada, monitörün güç adaptörü, Type-C olduğunu söylemeliyiz. Bu adaptörü Type-C bağlantı noktasına sahip bir telefonda da kullanabiliyor.

    MateView GT 34

    Birden fazla monitör yerine tek bir monitör

    Huawei MateView GT , tam 34 inç değerde. Öte yandan ürün, 21:9 en boy oranına sahip. Bu, oldukça geniş bir görüntüleme alanına sahip olabileceğiniz anlamını taşıyor. Basit bir örnek vermek gerekirse, ekranda üç farklı bölüm oluşturabilir ve bu şekilde çalışabilirsiniz. Solda bir Word dosyası, ortada bir web sayfası ve sağ tarafta da YouTube video servisi gibi…

    MateView GT 34

    Örnek vermek gerekirse. Internette alışveriş yaparken farklı sayfaları yan yana dizerek hepsini tek seferde kontrol karşılaştırabilmeniz mümkün. Ayrıca, Photoshop’da bir görsel üzerine çalışırken ya da Premier gibi bir video hazırlama programıyla ilgilenirken de tüm katmanları ekrana yayarak, büyük detaylar eşliğinde hareket edebiliyorsunuz.

    178 derece görüş açısı sunan monitör, 3440 x 1440 çözünürlük sunuyor. 4 ms ekran tepki hızı var. 4000 : 1 kontrast oranı ve 350 nit maksimum parlaklık değeri bulunuyor. Ekran gövde oranı ise, %94. İsterseniz 5 ile 20 derece arasında yukarıya ya da aşağıya doğru eğimli kullanabiliyorsunuz. 110mm’lik dik olarak yükseltme ve alçaltma imkânı da var.

    MateView GT 34

    VA panel farkı

    Huawei, bu monitöründe VA (Vertical Alignment) LCD panel teknolojisini kullanmış. Bu panel, genelde yüksek kontrast, geniş izleme açıları ve iyi renkler sunabiliyor. Ek olarak, ürünün göz konforu için mavi ışık filtresi de var.

    Tabii VA panellerde karşılaşılabilen bazı sorunları burada da görebilmek mümkün. Mesela, Black smearing. Bu, siyah rengin ağırlıkta olduğu görüntülerde, farklı renklerin hareket halinde kısa süreli bozulmaları ve görüntünün can sıkıcı bir hale gelmesi demek. Her zaman olmasa da, böyle sorunlarla karşılaşabilirsiniz.

    MateView GT 34

    Siyah demişken, bu monitörün karanlık noktaları daha belirgin hale getiren bir sistemle çalıştığını ve bu sistemin oyuncuya bir avantaj sağladığını da söylemeliyiz. ‘Karanlık Alan Kontrolü’ denen sistem, kimi zaman karanlıkta sizin onu göremeyeceğinizi düşünen bir düşmanı rahatlıkla görebilmenize yardımcı olabilir.

    Şöyle düşünün: Bir oyun oynuyorsunuz ya da bir film izliyorsunuz, ama bazı sahneler o kadar karanlık ki, bazı detayları fark edebilmekte dahi zorlanıyorsunuz. Eğer parlaklık seviyesini açarsanız, tüm görüntünün bozulması muhtemel. İşte Huawei, bu tip sahnelerde, belirginliği çok düşük olabilecek noktalardaki aydınlatma düzeyini yeniden hesaplayarak daha iyi görebilmenize yardımcı oluyor. Böylece görüntü bütünlüğünün bozulma ihtimali de ortadan kalkıyor.

    MateView GT 34

    Sonuç

    Huawei MateView GT 34 , çok yüksek beklentisi olmayan ve 2 monitör yerine tek monitör alarak hareket etmek isteyenler için başarılı bir ürün. İsterseniz ekstra ödeme yaparak duvara monte aparatı alabilir ve ürünü duvara da sabitleyebilirsiniz. Bu arada, bu monitörün bir de Soundbar’lı versiyonu var.

    Huawei ürün ailesi hakkında detaylı bilgi ve satın almak için buraya tıklayın

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN