Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    HaberlerDonanımHuawei ekibi bir ödül daha kazandı

    Huawei ekibi bir ödül daha kazandı

    Başarıdan başarıya koşan Huawei ekibi, yeni bir başarı daha elde etti. Donanımların kalitesini ele alan “China Mobile 2019 Smart Hardware Quality Report Conference” isimli konferansta gerçekleştirilen ödül töreni, Huawei Kirin 990 işlemcisini tasarlayanları gururlandırdı.

    Huawei Kirin 990

    Huawei Kirin 990 en iyi 5G işlemcisi ödülünü aldı

    Mate 30 modeli ile teknoloji gündemine damgasını vuran Huawei, teknik özellikleri oldukça kaliteli olan yeni donanımı ile gurur duyuyor. Özellikle ısınma, istikrar ve sinyal problemlerini iyi bir şekilde analiz eden Çinli teknoloji devi, internet bağlantısı ve sinyal gücü konusunda rakiplerine fark attı.

    Qualcomm Snapdragon 855 Plus, Snapdragon X50, Helio M70 ve Exynos 9820 gibi güçlü rakiplerle yarışan Huawei, aynı anda birden çok işlemi yerine getirme hususunda da çok yetenekli işlemciler üretiyor. Peki Kirin 990 güç tüketimi açısından nasıl?

    Huawei Mate 30

    İlgili konferansta söz konusu işlemcilerin güç tüketimini ölçmek için üç kritere dikkat edildi. Bu üç kriterin arasında hazırda bekleme, veri aktarımı ve sesli konuşma bulunuyor. Nihai sonuçlar, Kirin 990’ın 5G altyapılı telefonlar için diğerlerinden daha iyi olduğunu gösteriyor.

    Sinyal alımı, internet hızı, güç tüketimi ve ısınma meselelerinde bir numara olan Kirin 990, “en iyi 5G işlemcisi” ödülünü olarak tarihe geçti. Peki böylesine güçlü bir işlemcinin teknik özellikleri neler? Neden herkes bu işlemcinin geleceğin en iyi işlemcisi olduğunu düşünüyor?

    Huawei Kirin 990

    Kirin 990 özellikleri

    Çekirdek adeti: 8
    Grafik: Mali G76 GPU | Çalışma hızı: 700 MHz
    Üretim süreci: 7+nm (EUV teknolojisi)
    Çekirdek türleri: 2.86 GHz hızında çalışan 2 adet ARM Cortex A76, 2.36 GHz hızında çalışan ve ARM Cortex A76 mimarisini kullanan 2 çekirdek ve 1.95 GHz hızında çalışan ve ARM Cortex A55 mimarisini kullanan 4 çekirdek

    Bu işlemci, yapay zeka konusunda Kirin 980’e göre 4.7 kat daha fazla yüksek performans gösteriyor. Ayrıca kendisi yine aynı işlemciye göre 24 kat daha verimli çalışıyor. Gürültü azaltma teknolojisini barındıran çift katmanlı sinyal işlemcisine sahip olan Kirin 990, düşük ışıklı ortamlarda çekilen fotoğrafların kalitesini artırıyor.

    Gelecekte Huawei’nin neler yapılacağı konuşuluyor. Mate 30 modeli ile piyasaya yeni bir soluk getiren Huawei, 2020 yılında rekabet seviyesini artıracak. Bu bağlamda önümüzdeki senenin rekabet seviyesi çok yüksek olacak. Sizin düşünceleriniz neler?

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN