Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    HaberlerDonanımHuawei'den daha uygun fiyatlı 'katlanabilir telefonlar' yolda

    Huawei’den daha uygun fiyatlı ‘katlanabilir telefonlar’ yolda

    Akıllı telefonların ‘katlanabilir’ yapıda olmasına artık alıştık. Ancak bu telefonlar pek çok marka tarafından farklı tasarımlarda sunulsa da herkese ulaşamıyor. Çok yüksek fiyata satılan bu cihazlar satış rakamlarına da yansıyor. En son Samsung’un Galaxy Z Flip 3 ve Galaxy Z Fold 3 modelleri tanıtılmış ve ses getirmişti. Huawei katlanabilir ekranlı telefonları için seri üretime başladı. Çok daha uygun fiyatlı olması belenen bu telefonların söylendiği kadarıyla Z Flip 3’ten daha uygun fiyatlı olacağı konuşuluyor. Bu noktada Huawei 2021 yılı bitmeden yeni cihazlarını görücüye çıkartabilir.

    Huawei katlanabilir ekranlı telefonları ile tekrar gündemde

    Huawei hakkında bu iddanın gündeme gelmesinin sebebi ise Electronic Times’ın bir toplantıda parça üreten bir şirketin isim vermeden bahsettiği müşterisi. Huawei’nin bu müşteri olduğu düşünülen açıklamada ‘daha az parça daha az masraf’ gibi bir sloganla telefonların üretimine başlandığı belirtildi.

    Öte yandan devasa şirketlerin standart yapıdaki akıllı telefonları üretme hevesleri zaman içinde düşeceği ön görülüyor. Bu da devasa şirketlerin maliyetleri düşürüp farklı özelliklere sahip katlanabilir yapıdaki telefonlara yönelmesine neden olacak. Samsung’un özellikle Galaxy Z Flip 3 ile yakaladığı başarı pazardaki aranan kan oldu ve ilk etapta Huawei’in bu alana daha fazla yüklenmesine neden olacak.

    Huawei katlanabilir ekranlı telefonları-00

    Fiyat keşmekeşinden ayrılmak isteyen Samsung ile Galaxş Z Flip 3 modelini nispeten daha uygun fiyatlı piyasaya sürme kararı aldıktan sonra 40 gün içinde 1 milyonun üzerinde satış gerçekleştirdi. Samsung’un 2022 yılına kadar 4 milyon Galaxy Z Fold cihazını ve 9 milyon Galaxy Z Flip dahil olmak üzere katlanabilir akıllı telefon sevkiyatını 7 milyondan 13 milyona çıkarmayı planladığı bildiriliyor.

    DigiTimes’a göre, katlanabilir akıllı telefonların küresel sevkiyatları 2025 yılına kadar 100 milyon adedi aşacak. 2026 yılına kadar ise 150 milyon adedin üzerine çıkacak. Eğer Apple bir şekilde bu yarışa söz konusu tarihlerde dahil olursa kısa sürede diğer şirketlerin satış rakamlarını geçebilir.

    2021 yılının en çok satan akıllı telefonları belli oldu!

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN