Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    HaberlerDonanımHTC One A9: iPhone 6’yı zor durumda bırakacak telefon

    HTC One A9: iPhone 6’yı zor durumda bırakacak telefon

    HTC, yeni amiral gemisi olan HTC One A9’u piyasaya sürdü. Tasarım, kaliteli işçilik ve kullanılabilirliği ile kullanıcıya büyük avantajlar sunacak olan One A9, iPhone 6’ya kabuslu günler yaşatmak istiyor. HTC one A9’un iPhone 6’ya karşı nasıl bir alternatif olduğunu sizler için derledik.

    HTC seneyi bitirmeden son kozunu oynamak istiyor. Piyasaya çıkardığı yeni amiral gemisi olan HTC One A9, donanım birleşenlerinden çok, kaliteli işçiliği, kolay kullanımı ve tasarımı ile puan toplamak istiyor. Zaten ürüne yakından baktığımızda kimi örnek aldığını ve kime bu pazarı dar etmek istediği hemen anlaşılıyor. Metal bir kasaya sahip olan HTC One A9, her ne kadar iPhone 6’ya benzese de HTC’nin ilk One serisinin devamı şeklinde de görülebilir. Yine de bu ürünün iPhone 6’ya çok benzediğini söylemeden edemeyeceğiz. Bu yüzden olsa gerek, bir çok eleştirmenler tarafından, iPhone 6’ya ciddi bir alternatif oluşturulduğu düşünülüyor.

    5

    Keskin kenarlar yerine yuvarlatılmış metal bir tasarıma sahip olan HTC One A9, tıpkı iPhone 6 gibi iki adet anten alanına sahip. Kamera lensi hafif çıkık. Detaylıca bakıldığında One serisinde bildiğimiz fırçalanmış alüminyum gövde yerine çilalı bir alüminyum gövde kullanılmış. Bununla birlikte, hızlıca ulaşabileceğiniz yandaki açmma kapama düğmesinin tırtıklı olması da iyi düşünülmüş bir özellik olduğunu söylemeliyiz. Ön tarafta tıpkı iPhone’larda olduğu gibi bir Home tuşu yer alıyor. Bu tuşun özelliği, parmak izi sensörü teknolojisine sahip olması.

    HTC One A9’un kasası 5 inç büyüklüğündeki ekranı için biraz büyük. Dolaysıyla ön tarafın üst ve alt kısımlarında bir parmak kalınlığında bir alan yer alıyor. Buna karşın HTC One A9‘un oldukça ince olduğunu söylemeliyiz.

    4

    Performansı

    HTC One A9’un üzerindeki 5 inç büyüklüğündeki AMOLED ekran, canlı ve güçlü renkler verebiliyor. Full HD çözümürlüğüne sahip olan bu ekran yüksek bir kontrast ve parlaklık değerine ulaşması çok önemli bir avantaj. Daha da önemlisi ise, bu ekranın Gorilla Glass 4 teknolojisi ile çizilmelere ve darbelere karşı korunuyor olması. üründe beğendiğimiz bir özellik ekran kanarlarının da yuvarlak bir yapıya sahip olması. Bunun anlamı, temizleme işleminin çok daha kolay olması ve ele çok iyi oturması.

    HTC One A9’un iç dünyasına baktığımızda, üst seviye bir telefondan çok üst seviye tasarım ve fonksiyonları üzerinde barındıran yüksek performanslı orta seviye bir ürün olduğunu söylemeliyiz. Sekiz çekirdekli 64 bit Snapdragon 617 işlemcisine (1.5 GHz) sahip olan HTC One A9, 2 Gbyte bellek ve microSD kart yardımıyla 2 TByte eklenebilen 16 GByte’lık bir kapasite barındırıyor.

    2

    Yaptığımız testlerde ürünün performansından gayet memnun kaldığını söylemeliyiz. Öyle ki bu performansı karşılaştırmak gerekiyorsa, Snapdragon 801 işlemcili bir telefon ile aynı performansı gösteriyor. Avantajı ise daha az ışıması ve çok daha az güç tüketmesi. Bu esasında çok önemli bir özellik. Çünkü 7.26 inceliğinde olan HTC One A9’a 2150 mAh’lik bir batarya kullanıldı.   16 saatlik bir konuşma sunan bu pil değeri, aynı zamanda 18 günlük bir StandBy süresine ulaşıyor. Bununla birlikte HTC One A9 (Quick Charge 2.0 adaptör ile geliyor), Qualcomm’un hızlı şarj özelliği olan Quick Charge 3.0 teknolojisini destekliyor.

    1

    Kamera

    HTC One A9, arka tarafta 13 MP’lik bir kamera yer alıyor. F2.0 diyafram aralığına sahip olan bu kamera, optik görüntü sabitleyicisi ile birçok isteği karşılamak istiyor. Kameranın safir cam ile kaplı olması onu çiziklere karşı koruması iyi düşünülmüş bir özellik. Yaptığımız testlerde kameranın performansının gayet iyi olduğunu gördük. Loş ortamlarda video ve fotoğraf çekme kalitesi gayet başarılı olan HTC One A9, RAW çekimler yapıp işleyebiliyor. Kamera yazılımının tamamen yeniden yapılanmış olması hemen belli oluyor. Yine de şunu söylemekte fayda var. HTC One A9’un kamerası LG G4 veya Galaxy S6’nin kameraları ile yarışacak güçte değil. Buradaki amaç, kullanıcılarının ihtiyaçlarını karşılayan ortalamanın üzerinde bir kamera ile kullanıcıların karşısına çıkmak.

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN