Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    Ürün İncelemeHem ince hem hafif hem de yüksek performanslı: Lenovo Yoga 710 i7

    Hem ince hem hafif hem de yüksek performanslı: Lenovo Yoga 710 i7

    Son dönemde hem dizüstü hem tablet olarak kullanılabilen bilgisayarların sayısı artmaya başladı. 2 in 1, 3 in 1 ya da dönüştürülebilir (convertible) olarak adlandırılan bu cihazlar, tamamen kullanıcıların işini kolaylaştırmak ve her türlü ortamda rahat bir şekilde bilgisayarlarını kullanabilmeleri için tasarlanıyor. En önemli özellikleri elbette ince ve hafif olmaları. Bu nedenden dolayı çoğu zaman karşımıza teknik özellikleri çok yüksek olmayan ürünler önümüze çıkıyor. Fakat bu sefer durum oldukça farklı. Lenovo, Yoga 710 i7 ile çıtayı daha da yükseltiyor ve ben de dahil birçok kullanıcıyı mutlu edecek teknik özelliklerle karşımıza çıkıyor.

    710_1

    İnce ve şık tasarım

    Lenovo, Yoga 710’u tasarlarken kesinlikle en üst düzey malzemeleri kullanmış. Alüminyum kasası, gri rengi ve ince yapısıyla kalitesini hemen fark edebiliyorsunuz. Cihazın kapağını açtığınızda ilk dikkatinizi çeken şey çok ince bir çerçeveye sahip 14 inç ekranı. Bu sayede cihazın boyutları daha da küçültülebilmiş. Karşılaştırdığınızda neredeyse diğer üreticilerin 13 inç cihazlarıyla aynı boyutlara sahip. İkinci dikkatinizi çeken şey ise oldukça büyük “touchpad”. Klavye ile orantılı bir şekilde tasarlanmış ve kullanırken hiç zorluk çekmiyorsunuz. Klavye demişken, aydınlatma özelliği sayesinde (son dönemde benim dizüstü bilgisayarlarda vazgeçilmez diyebileceğim en sevdiğim özelliklerden) geceleri çok rahat kullanabiliyorsunuz. Cihazı tablet moduna geçirirken menteşelerin sağlamlığını hissedebiliyorsunuz. Bu menteşelerin sağlam olması cihazın uzun yıllar kullanılabilmesi açısından çok önemli. Klavye kısmında ve kapakta Lenovo ve Yoga yazıları da dikkat çekiyor. Bu arada cihaz 1,9 kg ağırlığında. Cihazı dizüstü, tablet ve tente olmak üzere üç farklı modda kullanabiliyorsunuz. Özellikle uçak ya da tren yolculuklarında film seyrederken tente modu çok işe yarıyor. Yoga 710’un 14 inç 1080p çözünürlüğe sahip dokunmatik ekranı parlaklığı ve renkliliği ile dikkat çekiyor. Ekranın üst tarafında 720p çözünürlüğe sahip bir kamera bulunuyor.

    Lenovo 710’un sol tarafında adaptör girişi, SD kart okuyucu ve 3.5 mm kulaklık/mikrofon girişi bulunuyor. Sağ tarafta ise 2 adet USB 3.0 bağlantı noktası, mikro HDMI bağlantı noktası ve açma kapama tuşu bulunuyor.

    710_kenar_2

    710_kenar_1

    Her yerde yüksek performans

    Gelelim teknik özelliklerine, biraz önce de bahsettiğim gibi Lenovo Yoga 710 i7 ile dönüştürülebilir ürünlerde çıta daha da yükseliyor. Bizim incelediğimiz Yoga 710’un üzerinde Intel’in i7 6500U 2.5 Ghz 4MB önbelleğe sahip işlemcisi vardı. Ayrıca 11 ve 15 inç ekrana sahip üzerinde i3 ve i5 işlemci bulunan farklı modelleri de mevcut. Cihazın üzerinde 256GB SSD sabit disk, 8GB bellek ve 2GB GeForce 940MX bulunuyor. Grafikle ilgili yoğun işlemler olduğunda sistem otomatik olarak Geforce 940MX ile Intel HD Graphics 520 arasında geçiş yapıyor. Böylelikle güç harcamasını azaltıyor. Aynı zamanda DirectX 12 desteğine de sahip. Birçok oyunu rahatça takılmadan çalıştırabiliyor.

    Bu yüksek teknik özellikler sayesinde herhangi bir yavaşlık yaşamadan birçok işlemi yapabiliyorsunuz. Benim denemelerimde arka planda Photoshop, 30’un üzerinde sekmenin açık olduğu Google Chrome, Word, Excel ve diğer uygulamalara rağmen hiçbir yavaşlık hissetmedim. Kısacası performans açısından baktığımızda Yoga 710 i7 bu teknik özelliklerin hakkını gayet iyi veriyor. Eğer yolda izde bir anda yoğun bir iş yapmak zorunda kalırsanız arkanız sağlam.

    710_mentese

    Yoga 710 i7, Windows 10 Home ile birlikte geliyor. Ayrıca Lenovo’nun çeşitli ayarları yapabilmenizi ve cihazı güncel tutmanızı sağlayan çeşitli yazılımlar da önceden yüklü olarak geliyor. Kullanım süresi açısından baktığımızda, Yoga 710 i7’yi güçten çıkardıktan sonra ortalama bir kullanımla tam bir gün kullanmak mümkün. 10 saatlik bir uçak yolculuğunda sadece yemek ve kısa uyku aralarında kısa süreli kapatarak kullanabildim.

    Eğer ince, hafif ve yüksek performanslı hem tablet hem de bilgisayar olarak kullanabileceğiniz bir çözüm arıyorsanız Lenovo 710 i7 tam size göre. Ürünle ilgili ayrıntılı bilgi ve satın almak için buraya tıklayın.

    710_tablet

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN