Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    ManşetHDMI Kablo Seçerken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

    HDMI Kablo Seçerken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

    HDMI kablo satın almadan önce faydalı olabilecek bazı bilgiler edinmek daha bilinçli bir tercih yapmak açısından yardımcı olacaktır. Öncelikle HDMI kelimesinin İngilizce karşılığı olan “High Definition Multimedia Interface” kısaltmasının ne anlama geldiğini açıklayayım. Türkçe karşılığını “yüksek çözünürlüklü çoklu ortam arabirimi” olarak adlandırabiliriz. Özetle HDMI kablo görüntü ve ses verilerini dijital olarak taşıyarak elektronik cihazlar arasında yüksek hassasiyette bağlantı sağlar.

    HDMI Kablo Nerelerde Kullanılır?

    Yüksek çözünürlüklü görüntüleri aktarmak amacıyla HDMI kablolar birçok yerde kullanılmaktadır. Örnek vermek gerekirse kablo ve uydu alıcıları, oyun konsolları, DVD oynatıcı / kaydediciler, Blu-ray oynatıcılar, dijital video kaydediciler ve HDTV görüntüleme ekranları gibi benzer cihazlarda kullanılır.

    Ne Uzunlukta Olabilir?

    HDMI kablolar görüntü kalitesi düşmeden 15 metre uzunluğa kadar kullanılabilirler. Fakat genellikle son kullanıcılar için en çok satılan kablo çeşitleri 1.5 mt ve 3 mt seviyesindedir.

    HDMI Nasıl Bir Teknoloji Sunar?

    HDMI kablolarda kullanılan teknoloji dijital cihazların birbirleriyle yüksek bant genişliğinde bağlantı oluşturmasını sağlar. Üç farklı HDMI bağlantı şekli bulunur: Bunlar S-video, Kompozit video ve DVI olarak adlandırılır. Son olarak 2017’de geliştirilen 2.1 sürümünde 48Gbps’ye kadar veri aktarımı yapılabilir hale gelmiştir. 

    Altın Uçlu Olması Şart mı?

    HDMI kablolar sinyali karşı tarafa dijital olarak ilettiğinden dolayı kablonun yapıldığı maddenin çok büyük önemi yoktur. Sadece daha az yıprandığı, dayanıklı olduğu ve paslanmadığı için altın uçlu kablolar performans açısından tercih nedeni olabilir ama kesinlikle şart değildir. Nikel uçlu kablolar da rahatlıkla tercih edilebilir.

    HDMI Kablo Çeşitleri ve Özellikleri

    Farklı çeşitlilikte HDMI kabloları vardır. Standart HDMI, Yüksek Hızlı HDMI, Ethernetli Standart HDMI, Ethernetli Yüksek Hızlı HDMI, Standart Otomotiv HDMI, Ethernetli Yüksek Hızlı HDMI, Premium Yüksek Hızlı HDMI ve Ultra Yüksek Hızlı HDMI kablolarını örnek olarak verebiliriz. Son olarak satışa sunulan Ultra Yüksek Hızlı HDMI kablolar ile 8K videonun da dahil olduğu oldukça yüksek bant veri genişliği sağlanır.

    https://www.mediamarkt.com.tr/tr/category/_hdmi-kablo-675564.html

     

     

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN