Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    GenelHayatınızı kolaylaştıracak 5 süper akıllı telefon hilesi

    Hayatınızı kolaylaştıracak 5 süper akıllı telefon hilesi

    Akıllı telefon dünyasına artık herkes bir şekilde aşina. Kimimiz amiral gemisi sınıfı, kimimiz giriş seviyesi demeden akıllı telefon edinme peşindeyiz. Çünkü telefonlar yıllar süren evrimler beraber, hayatla bağlantılı kalmanın en önemli yollarından biri haline geldiler.

    Bu yüzden telefonlarımız söz konusu olduğunda onları verimli ve etkili bir şekilde kullanmanın yollarını aramamız da oldukça doğal. Sizler için hazırladığımız bu yazıda, hayatınızı çok daha güzelleştirecek, kolaylaştıracak akıllı telefon hilelerine değiniyoruz.

    Hayatınızı kolaylaştıracak 5 süper akıllı telefon hilesi

    Size anlatacağımız bazı hileler, telefonununuzu kullanmanın farklı bir yolunu sunarken, bazıları da başına bir iş geldiğinde geçici çözümler üretebilmenizi sağlayacak.

    Markete gitmeden önce buzdolabının fotoğrafını çekin

    İlginç ama oldukça verimli bir alışveriş yöntemi olduğunu söyleyebiliriz. Eminiz ki, birçoğunuz mutfak alışverişine gittiğinde, bir ürün almak istediğinde “Acaba evde var mıydı?” diye uzun süre düşünüyorsunuz.

    Aslında tek yapmanız gereken akıllı telefonunuzu kullanarak buzdolabının içindekilerin fotoğrafını çekmek. Böylece emin olmadığınız durumdarla anında bu fotoğraf üzerinden kontrol sağlayabilir, almak istediğiniz şeylere kolayca karar verebilirsiniz.

    Hayatınızı kolaylaştırmak aslında bu kadar basit…

    Kablo yönetimine yeni bir bakış açısı getirin

    Akıllı telefonların birçoğu artık kablosuz şarj desteği sunuyor olsa da, genellikle cihazlarımızı şarj ederken kablo tercih ediyoruz. Elbette bunu yapmamızda hızlı şarj desteğinin de büyük bir etkisi bulunuyor.

    Kablolu şarj her ne kadar çok hızlı olsa da, önemli bir eksiyi beraberinde getiriyor; kablo yönetimi. Evlerimizde veya işyerlerimizde bu kablo kirliliğine pek aldırmıyor olsak da, özellikle araç içi gibi farklı ortamlarda, kablolar inanılmaz bir kirliliğe yol açabiliyor. Bunu engellemenin yolu bir kalem, biraz bant ve saç kurutma makinesinden geçiyor.

    Tek yapmanız gereken kabloyu sıkıca kaleme sarmak ve uçlarını bantlayarak bir süre sıkı şekilde kalmasını sağlamak. Ardından iki dakika kadar saç kurutma makinesi ile kabloyu ısıtın ve biraz bekledikten sonra, kabloyu geri çıkarın. Artık çok daha az yer kaplayan bir şarj kablonuz var.

    Ekran kırıldıysa geçici çözüm bulunabilir mi?

    Telefonunuz yere düştü ve kırıldı. Biliyoruz oldukça üzücü bir durum. Telefonunuzu tamire götürmeden önce de bir süreliğine daha kullanmak istiyorsunuz. Bunun hem telefona hem de kendinize zarar vermeden uygulayacağınız bir yolu olduğunu biliyor muydunuz?

    İhtiyacınız olan tek şey her mutfakta bulunan streç filmden başka bir şey değil. Tek yapmanız gereken telefonu sıkıca streç filme sarmak ve kullanmaya devam etmek. Böylece hem parmaklarınızı gümüşten koruyacak hem de telefondaki elektrik akımının yönetilmesine yardımcı olacaksınız.

    Bataryayı tüketmemek için gideceğiniz yerin fotoğrafını çekin

    Akıllı telefonların en güzel yanlarından biri de navigasyon hizmetleri. Google Haritalar, Apple Haritalar, Yandex Navigasyon gibi hizmetler gitmek istediğimiz yere kolayca ulaşmamızı sağlıyorlar. Yine de bu uygulamaların can sıkıcı bir yanları var; aşırı pil tüketimi.

    Bunu engellemek için gerçek zamanlı GPS’ten bir şekilde kurtulmak şart. Bunun için tek yapmanız gereken varılacak noktayı çizdikten sonra ekran kaydı almak. Böylece gideceğiniz rota GPS olmadan da aktif olacak.

    Daha aydınlık fotoğraflar için arkadaşınızın telefonundan yararlanın

    Bu gerçekten de çok ilginç bir hile. Bazı durumlarda ana kamera flaşına destek çıkılması gerekebiliyor. Sürekli bir aydınlatma çok daha net bir fotonun anahtarı oluyor. Bunun için bir arkadaşınızdan ricada bulunup, fotoğraf çekilirken flaş ışığını açık tutmasını rica edebilirsiniz. Böylece çok daha aydınlık ve net bir fotoğraf çekmiş olacaksınız.

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN