Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    HaberlerTeknolojiGüçlü kamera özellikleri ve şık tasarımı ile Tecno Phantom X

    Güçlü kamera özellikleri ve şık tasarımı ile Tecno Phantom X

    2020 yılı Aralık ayında 3 model ile Türkiye pazarına giren Çinli akıllı telefon ve AIoT cihazları üreticisi Tecno’nun 2021 yılında pazara sunduğu Phantom X, gerçek anlamda bir amiral gemisi. Kullanıcılarına sunduğu ekstra güçlü özelliklerle dikkat çeken, yenilikçi tasarım detayları ve güçlü kamerası ile öne çıkan cihaz markanın yıl içinde yerli üretim için 25 milyon dolar dolarlık yatırım yaptığı Türkiye pazarındaki konumunu daha güçlendirdi. Bu haftaki yazımda bir süredir kullanma şansı bulduğum Phantom X ile ilgili deneyimlerimi aktaracağım.

    Çinli akıllı telefon üreticilerinin tüm dünyadaki yükselişi uzun süredir devam ediyor. Tecno da bu markalar arasında son yıllarda adından sıkça söz ettiriyor. Global pazar araştırma şirketi IDC’ye göre, Tecno’nun satış hacmi yüzde 45 artarak 25 milyon adedi aştı ve geliri 2020’de yıllık yüzde 38 artışla 2,3 milyar doların üzerine çıktı. Counterpoint’in 2021 yılı üçüncü çeyrek akıllı telefon pazarı istatistiklerine göre Tecno, MEA Bölgesi içinde yüzde 14 ile Samsung’un ardından pazarın ikinci büyük oyuncusu konumunda yer alıyor. Dünyaca ünlü Manchester City Spor Kulübü gibi birçok dev ismin global sponsoru olan Tecno, marka bilinirliği açısından da şimdiden önemli rakiplerini ciddi anlamda tedirgin etmeye başlamış durumda. Akıllı telefon tarafında Phantom, Camon, Spark ve Pova serilerini kullanıcıları ile buluşturan markanın 2021 yılındaki yıldız ürünü kuşkusuz Phantom X oldu. Pazarda yoğun ilgi gören cihaz, Tecno’nun Türk tüketicisinin yakından tanıdığı, tercih ettiği, yerli bir marka olma hedefine çok önemli katkılar yaptı.

    Tecno’nun Phantom X’deki odağı kamera ve tasarım
    Tecno diğer akıllı telefonlarında olduğu gibi Phantom X’de de tasarım ve kameraya odaklanarak Türk tüketicisinin ihtiyaçlarına doğru ve güçlü cevaplar veriyor. Dikdörtgen boyutlarda şık bir kutu ile gelen cihaz, daha ilk andan kullanıcıyı etkilemeyi başarıyor. Kutudan çıkardığınızda ise karşınızda ince, kavisli yapısı ve mavi gövdesiyle son derece etkileyici bir telefon buluyorsunuz. İncelerken cihazın detaylarına indikçe Tecno’nun tasarım konusundaki güçlü yönü daha fazla ortaya çıkıyor. Cihazın zarif 3D çerçevesiz ekran tasarımında ilk dikkat çeken ipeksi cam arka kapağı. Bu kullanım endüstride bir ilk, bunu belirtelim. Bir dizi karmaşık test ve üretim prosedürüne dayanan tasarım ipeğin inceliğini camın zarif dokunuşu birleştiriyor. Bu arada 3D çerçevesiz ekran tercih edilmesinin amacı ise elde rahat bir tutuş sağlamak. Bu şekilde 36,5 derecelik yay tasarımı elde edilmiş. 70 dereceye kadar geniş bükülme açısına sahip bu ekran metin ve görüntülerin cihazın kenarlarından sonsuzluğa doğru kusursuz bir şekilde karışmasını sağlıyor. Tasarımdaki Van Gogh detayı ise telefona sanatsal bir dokunuş olarak dikkat çekiyor. Cihaz, Van Gogh’un Yıldızlı Gece Mavisi rengiyle klasik bir renk yaklaşımıyla sunuluyor. 90 Hz yenileme hızına sahip 6,7 inçlik Super AMOLED ekranın son derece canlı bir ekran deneyimi sağladığını not edeyim. Gelelim kamera özelliklerine.

    50 MP’lik ana kamera göz kamaştırıyor
    Üç arka ve iki ön kameradan oluşan kamera sisteminde ilk dikkat çeken 50 MP’lik ana kamera. 1/1,3 inç ultra büyük sensöre sahip 50 MP Ultra Gece kamerası, 1/1,5 inç sensörlü 108 MP kameraya sahip telefonlara kıyasla dış ortamda %33 daha fazla ışık alabiliyor. Sektörün önde gelen 1/1,3 inç süper büyük sensörü, 105° Ultra Geniş açılı 48 MP Ultra Net Selfie kamerası, AI destekli Süper Gece Modu ve 50 mm Altın Portre kombinasyonu, cihazın kamera performansını görülmemiş bir seviyeye taşıyor. Loş ışıklı ortamlarda işinize yaratacak Süper Gece modu ise çok fazla kullandığım bir özellik oldu. 0,1 lüksten daha karanlık ortamlarda bile Phantom X, AI segmentasyonu ve gece koruması kullanarak algoritma özellikli kamerayla çıplak gözle görüldüğünden daha canlı ayrıntıları ekrana taşıyabiliyor.

    Selfie’lere yapay zeka dokunuşu
    Phantom X’in 48 MP Ultra Net Selfie kamerasıyla ise gibi her ayrıntıyı yakalayabilen selfie’ler çekebiliyorsunuz. Yapay zeka destekli 105° Ultra Geniş açı ise özellikler grup selfie’leri için ideal. Tecno’nun geliştirdiği AI yüz önerisi değiştirme algoritmasına ayrı bir parantez açmak gerek. Bu teknoloji birden fazla yüz algıladığında, çoklu selfie’lerin ihtiyaçlarını karşılamak için kullanıcılara otomatik olarak ultra geniş çekim moduna geçmelerini öneriyor. Phantom X, ayrıca ayrıntılı portreler çekmek için 50 mm Altın Portre makro lensiyle donatılmış. Kullanıcılar fotoğraf arka planını değiştirmeden yedi farklı portre aydınlatma efekti arasından seçim yapabiliyor.

    30 dakikada yüzde 70 şarj seviyesi dikkat çekici
    Bu güçlü kamera özellikleri cihazın sunduğu 8G+256 GB depolama alanıyla daha anlamlı hale geliyor Kullanıcılar bu sayede depolama alanı endişesi duymadan istedikleri kadar fotoğraf ve video çekebiliyorlar. Sekiz çekirdekli MediaTek imzalı Helio G95 işlemci ile gelen telefon performans olarak da kullanıcısını bana göre son derece memnun edecek. 8 GB RAM ve 4.700 mAh pil kapasitesi cihazın diğer güçlü tarafları. Kutusundan çıkan 33 wattlık adaptör ile Phantom X, 30 dakikada yüzde 70 şarj seviyesine ulaşabiliyor. Bu da cihazı iddialı hale getiren bir detay. Phantom X’in sesli yapay zeka asistanı Ella ile alarma kurmadan aramalara kadar birçok işlemi parmağınızı kıpırdatmadan yapabiliyorsunuz. Ella’nın çevrimdışı olduğunuzda bile talimatlarınıza yanıt verebildiğini belirteyim.

    Gelişmiş güvenlik özellikleri fark yaratıyor
    70’den fazla dili kopyalayabilen cihazın AI canlı yazıya dönüştürme özelliği de bir diğer fark yaratan tarafı. Bu işlev dünya nüfusunun %80’inden fazlasıyla zorlanmadan iletişim kurmanıza olanak tanıyor. Phantom X, güvenlik konusunda da gelişmiş özellikleri ile dikkat çeken bir telefon. Peek Proof ve App şifreleme gizleme gibi işlevler, bilgilerinizin sızdırılmasını önlerken telefonu kaybettiğinizde, hırsızlık önleme işlevi devreye giriyor ve cihazınızı uzaktan kumandayla kilitliyor. Ultra ince ekran altı parmak izi ise Phantom X’in kilidini 0,4 saniyeden daha kısa sürede açmanıza olanak tanıyor. Tüm bu özellikleri ile Tecno Phantom X’in 2021 yılında pazarın en iyi akıllı telefonlarından biri olduğunu söylemek mümkün.

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN