Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    HaberlerOyunGözden kaçırdığımız oyunlar

    Gözden kaçırdığımız oyunlar

    Yeni yılın ikinci ayını bitirmek üzereyiz ve şimdiden başarılı-başarısız bir sürü yeni oyun ile karşılaştık. Özellikle Horizon: Zero Dawn ve The Legend of Zelda: Breath of the Wild şimdilik 2017’nin en sağlam iki oyunu gibi görünüyor. Ancak sizlerin de bildiği üzere oyun fiyatları tüm dünya genelinde büyük bir oranda artmış durumda ve artık her ne kadar istemesek de bazı oyunları asıl oynamak istediklerimiz için gözden çıkarabiliyor, daha sonra oynarım deyip unutabiliyoruz. Bu yazımızda son birkaç ayda çıkmış, gözden kaçırmış olabileceğiniz bazı oyunlara değineceğiz.

    NiOh

    Şubat ayında çıkan Nioh, özellikle Dark Souls ve Bloodborne hayranlarının merakla beklediği bir oyundu. Aynı zamanda Ninja Giaden, Onimusha ve Tenchu gibi birçok oyundan gelen farklı mekanikleri de içinde barındıran ve bu elementleri çok iyi harmanlamayı başaran Nioh, birçok oyuncunun atlayıp es geçtiği bir yapım oldu. Aslında ilk bakışta çok zor göründüğü için oyuncuların gözünü korkutuyor olduğu bir gerçek. Ancak Nioh’u yaklaşık olarak 10 saat oynadıktan sonra, ki oyun da toplamda 70 saat sürebiliyor, mekaniklerine ve düşmanların saldırı şemalarına alışmış oluyorsunuz. Artık bir düşman daha saldırıyı gerçekleştirmeden, animasyonundan bile ne yapmanız gerektiğini anlar hale geliyorsunuz. Eğer uzun soluklu ve zorlu bir mücadele istiyorsanız büyük ihtimalle atlamış olabileceğiniz Nioh’u denemenizi tavsiye ediyoruz.

    nioh

    Gravity Rush 2

    İlk olarak PS Vita’da boy gösteren ve doğrusunu söylemek gerekirse, Vita’nın en sağlam oyunlarından birisi olarak görülen Gravity Rush daha sonra PlayStation 4 platformuna da yüksek çözünürlüklü ve akıcı bir versiyonu ile gelmiş, oyuncuların gönlünü fethetmişti. Ana karakterimiz Kat şimdi ikinci macerası ile iş başında ve Yerçekimi Fırtınası’na bir kez daha karşı koymak zorunda. Böylece hem yeni şehrini, hem arkadaşlarını hem de kendisini kurtararak gizemli hayatına ışık tutabilir. Platform/Macera türündeki Gravit Rush 2’yi oynayabilmek için illa ki ilk oyunu bitirmiş olmanıza gerek yok. Elbette hikayedeki karakterler bazen tanıdık gelmeyebilir ancak ufak bir araştırma ile tüm bu karakterleri tanıyabilir ve Kat’in eğlenceli macerasına siz de katılabilirsiniz.

    gravity rush 2

    Dishonored 2

    Ödüllü ilk oyunun devamı niteliğinde olan Dishonored 2’ye bir bakıma ilk oyunun hem mekaniksel hem de görsel anlamda gelişmiş versiyonu olarak yaklaşabilir. İlk Dishonored’ı sevdiyseniz bunu da mutlaka seveceğinize eminiz. Ancak daha önce hiç Dishonored oynamadıysanız ve bu yüzden de Dishonored 2’yi es geçtiyseniz hemen bu karardan vazgeçin. Çok şey kaçırıyorsunuz! Oyunda bulabileceğiniz görsel ve işitsel metinler yardımıyla ilk oyundaki hikaye ile ikinci oyundaki hikayeyi rahatlıkla birleştirebilir ve Karnaca’daki bu gotik maceraya siz de katılabilirsiniz. İlk oyunda yönlendirdiğimiz Corvo Attano’nun yanı sıra, bu kez kızı Emily Kaldwin ile de oynayabildiğimiz Dishonored 2’de Emily’nin zorla kaybettiği tahtını geri almaya ve düzeni tekrar sağlamaya çalışıyoruz. Eğer gizlilik ve aksiyon elementlerini seviyorsanız Dishonored 2 tam size göre bir yapım.

    dishonored 2

    Yakuza 0

    Dünyaca ünlü Yakuza serisinin başlangıcını anlatan Yakuza 0, daha önce PlayStation 3 platformu için çıkmış ve çok büyük bir beğeni yakalamıştı. Şimdi PlayStation 4 platformuna geliştirilmiş görsel kalitesi ile gelen Yakuza 0, aynı başarıyı tekrar elde etmiş gibi görünüyor. Tıpkı GTA tarzı açık dünya bazlı bir suç hikayesini konu alan Yakuza 0, daha dramatik ve etkileyici olduğu için karakterleri ile de daha akılda kalıcı bir oyun haline geliyor. Eğer açık dünyalı, şöyle uzun soluklu bir oyun arıyorsanız Yakuza 0’ı mutlaka deneyin.

    yakuza 0

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN