Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    Dijital KültürGoogle’ın kurucularından Sergey Brin’den sürpriz proje

    Google’ın kurucularından Sergey Brin’den sürpriz proje

    152766137.0

    Google’ın tüm zamanların en başarılı teknoloji girişimlerinden biri olduğuna şüphe yok. Bu devasa markanın kurucularından biri ise daha önce birçok kez bilimsel ya da bazen fütüristik projeleri ile gündeme gelen Sergey Brin. Ünlü teknoloji insanının yeni planı ise daha önceki birçoğu gibi kamuoyunda ses getirmeyi başardı.

    Tanınmış medya organlarından Bloomberg’in haberine göre Google’ın kurucusu ve aynı zamanda milyarder ismi, NASA hangarlarının birinde kendi özel uzay aracını inşa ettiriyor. Kaynaklar, söz konusu çalışmanın Ames Araştırma Tesisi içerisinde yürütüldüğüne işaret ediyor. Yine gelen bilgilere göre aracın üzerinde 2015 yılında beri çalışılıyor ve görünüşü de daha çok bir zepline benziyor; detay bilgi ise şimdilik metal aksamı tamamlanmış bir prototip formunda olması (tamamlanmamış durumda).

    Öte yandan projenin bir Alphabet yani Google’ın çatı şirketi bünyesindeki bir çalışma olmadığı, Brin’in özel olarak bu aracın üretilmesini istediği yönünde. Projenin, Brin’in uzay tutkusunu yönelik yeni bir hamle olabileceği konuşuluyor.

    Google’ın kurucularından Brin’in uzay tutkusu biliniyor; 30’lu yıllarda ABD Donanması tarafından inşa edilen bir hava aracı olan Macon’un fotoğraflarından etkilendiği ve bu araca benzeyen modern bir aracın üretilmesi için çalışmalara başladığı konuşuluyor.

    Teknoloji dünyasının multi-milyarder bazı isimlerinin ilham aldıkları kimi figürleri hayata geçirmek için çalışmalar yürüttükleri biliniyor. Kim bilir Sergey Brin de günün birinde kendi uzay aracıyla tüm dünyayı şaşkına çevirerek belki de hayallerini süsleyen Mars seyahatine çıkabilir.

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN