Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    Dijital KültürGoogle Tone Transfer ile sıradan sesleri müziğe dönüştürüyor

    Google Tone Transfer ile sıradan sesleri müziğe dönüştürüyor

    Google teknolojisi, makine öğrenmesi algoritmaları kullanarak birçok türdeki sesi basit bir müzikal kesite dönüştürebiliyor. İşte detaylar…

    Teknoloji şirketi Google, yapay zeka ile ilgili ilginç ve etkileyici işlere imza atmayı sürdürüyor. Makine öğrenme teknolojisi ile de büyük işlere imza atan şirketin en son gerçekleştirdiği deneme ile birlikte, herhangi sıradan bir sesin makine öğrenmesi beraberinde müzikal bir parçaya dönüşmesi mümkün hale geliyor. Google bu özelliği Tone Transfer adı ile kullanıcılarına sunmayı planlıyor.

    Google teknolojisi, makine öğrenmesi algoritmaları kullanarak birçok türdeki sesi basit bir müzikal kesite dönüştürebiliyor. Üstelik bu sesler yalnızca insan sesi de değil. Kuş cıvıltısı, tencere-tava gürültüsü ya da başka herhangi bir ses fark etmiyor.

    Yalnızca 15 saniyelik bir ses kaydı sonrasında Tone Transfer çalışmaya başlıyor. Sonrasında yükledikleri ses yerine kullanıcılar, saksafon, keman, trompet ya da flüt ile çalınmış bir müzik, beste, parça duyuyorlar…

    Tone Transfer, bilgisayar üzerinden ya da Anrdoid işletim sistemine sahip akıllı telefonlar üzerinden denenebiliyor.

    Öte yandan Tone Transfer’in web sitesini ziyaret etmek de mümkün. Özelliği denemek için illa bir ses kaydetmeniz gerekmiyor.

    Bu konuda en basit yöntem kullanıcıların kendi mırıldanma seslerini kaydetmesi olabilir. Kendi kendinize gerçekleştirdiğiniz bir mırıldanma dakikalar içinde bir şarkıya dönüşebilir.

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN