Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    GenelGoogle Play rekora koşuyor!

    Google Play rekora koşuyor!

    Google Play sahip olduğu geniş cihaz ekosistemi sayesinde rekordan rekora koşmaya devam ediyor. Açıklanan son rakamlara göre, Android‘in uygulama merkezi aylık 8 milyar uygulama indirmeye ulaştı.

    Google tarafında yapılan yeni duyuruların ardından Android tarafında büyük yükseliş devam ediyor. Market direktörü platformun aylık olarak 8 milyar yeni uygulama yüklenmesi aldığını belirtti. Ayrıca aylık olarak büyüme oranı yıl başından beri en yüksek seviyesine ulaşarak, yüzde 30‘lara geldi.

    Google Play geliştiriciler için yeni özellikler getirecek

    Anrodi’in uygulama marketi son aya girdiğimiz süreç içinde 1 milyar aylık aktif kullancıya ulaşmış durumda. Bu da Android’in Google Play platformunu dünyanın en büyük uygulama merkezi yapıyor. Geçtiğimiz yıl kullanıcılar toplamda 82 milyar uygulama yükledi. Aylık 8 milyar indirme sayesinde 2017 yılında yeni Android rekoru gelecek gibi görünüyor.

    google play

    Hal böyle olunca Google da kolları sıvadı ve hem market hem de Google Play Console üzerinde geliştiricileri göz önünde bulundurarak önemli geliştirmeler getirmeye hazırlanıyor.

    Bunlardan en önemlisiyse Editor’s Choice’un 17 ülkede aktif edilecek olması oldu. Böylece geliştiriciler Android ekosisteminde çok daha rahat bir şekilde uygulamalarını ön plana çıkartabilecekler.

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN