Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    HaberlerSosyal MedyaGoogle Haritalar 'sosyal platform' özellikleri kazanıyor

    Google Haritalar ‘sosyal platform’ özellikleri kazanıyor

    Instagram profillerine benzer bir yapı sunacağı kaydedilen Google Haritalar’da kullanıcılar artık kendilerine profil oluşturabilecek…

    Google’ın en çok kullanılan servislerinden biri olan Haritalar, Foursqure benzeri bir sosyal platform sitesine dönüşüyor. Planlanan değişim ile Google Haritalar, kullanıcıların kendi içeriklerini paylaşıp takipçi edinebilecekleri ve diğer kullanıcılarla iletişime geçebilecekleri bir platform olacak. Şu anda konum bilgisini kullanarak gidilmek istenen lokasyona en hızlı rotayı sunan Google Haritalar, ayrıca mağaza, restoran, eğlence merkezleri ve birçok farklı işletmenin bilgilerinin yer aldığı bir platform.

    Yerel rehber özelliği geliştiriliyor

    Google Haritalar’da yer alan tüm işletmeler ve bölgeler hakkında kullanıcılar fotoğraf ve bilgi ekleyerek diğer kullanıcılara rehberlik edebiliyor. Google bu üyeleri “yerel rehber” olarak tanımlarken bu kullanıcılar Haritalar servisinde rozet kazanarak daha yüksek seviyeye ulaşabiliyor.

    Birçok kişinin boş vaktini değerlendirmek ve ziyaret ettiği yerler hakkında paylaşım yaparak ufak bir hobi edindiği yerel rehberlik aktivitesi yeni özelliklerle geliştirilerek kullanıcıların kendilerine takipçi edinebileceği bir platform haline geliyor.

    Instagram profillerine benzer bir yapı sunacağı kaydedilen Google Haritalar’da kullanıcılar artık kendilerine profil oluşturabilecek. Kullanıcılar buradan ziyaret ettiği yerler hakkında yayın yapabilecek ve takipçi kazanabilecek ve hatta bu profilleri ile reklam geliri elde edebilecek. Yeni yapısı ile Instagram ve Foursqure karışımı bir sosyal medya platformuna dönüşecek olan Google Haritalar, mevcut harita özelliklerini sunmaya da devam edecek.

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN