Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    HaberlerTeknolojiGoogle, Datally uygulamasını yayınladı

    Google, Datally uygulamasını yayınladı

    Google, veri kullanımını kontrol altında tutmaya yönelik Datally uygulamasını yayınladı. İşte detaylar…

    Günümüzde mobil veri tüketimi gün geçtikçe artıyor. Sosyal medya platformlarının video ağırlıklı hal almaya başlaması, artan müzik uygulaması kullanımları, oyunlar derken akıllı cihaz veya tabletleri ile veri paketlerini kontrol altında tutmakta zorlanan hatrı sayılır bir kesim var. Teknoloji şirketi Google, bu açıdan ihtiyaca yanıt verebilecek bir uygulama yayınladı.

    Datally adıyla gelen uygulama, mobil verinin takibi ve kontrolünün yanı sıra bilgilerin kaydedilmesi gibi konularda kullanıcılara yardımcı olmayı amaçlıyor.

    Bireysel uygulamalar için gerçek zamanı mobil veri kullanımını gösterebilme özelliği ile dikkat çeken Datally, ayrıca saatlik, günlük ve aylık istatistiklerle genel kullanım verileri de sunuyor. İstendiği taktirde açılabilen Veri Tasarrufu adını alan özellikle arka plandaki uygulamaların veri kullanımının denetimini de mümkün hale getiriyor. Kişiselleştirilmiş önerilerin yanı sıra genel WiFi ağlarına yakın olunduğu taktirde uyarı vermesinin dışında bu ağların kaydedilmesi gibi fonksiyonel özellikler de sağlıyor.

    Google’ın Datally uygulamasını birkaç aydır Asya’da test ettiği biliniyordu. Nihai olarak yayınlanan yazılım, Android 5.0/sonraki sürümlere sahip cihazlarla uyumlu ve Google Play üzerinden indirilebilir durumda.

    [vsw id=”UAdJvXMIlXc” source=”youtube” width=”425″ height=”344″ autoplay=”no”]

    Teknoloji dünyasına dair öne çıkan gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz. Takipte kalınız…

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN