Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    HaberlerTeknolojiGoogle, Android 7.0 Nougat güncellemesini alacak ilk cihazları duyurdu

    Google, Android 7.0 Nougat güncellemesini alacak ilk cihazları duyurdu

    honey-almond-nougat-0056

    Geçtiğimiz aylarda beta olarak yayınlanan ve beklentileri boşa çıkarmayıp ağustos ayı içerisinde final versiyonu hazır hale getirilen Android 7.0 Nougat işletim sistemi versiyonu için merakla beklenen bilgi geldi. Google, en yeni Android güncellemesini alacak ilk cihazları resmi olarak duyurdu.

    Buna göre Android 7.0 Nougat güncellemesinin geleceği ilk cihazlar tahmin edildiği üzere Google’ın Nexus modelleri oldu. Nexus 6P, Nexus 5X (altta), Nexus 6, Nexus 9 ve Nexus Player güncelleme alacak ilk cihazlar durumunda. Ayrıca Google imzası taşıyan bir diğer ürün olan Pixel C Tablet de ilk modeller arasında yer alıyor. Açıklanan ilk modeller bu şekilde, yeni modellerin de kademe kademe ekleneceğini ve 2016 sonuna doğru birçok modelin güncellemeyi almaya başlayacağını da belirtelim.

    nexus-5x

    Öte yandan Samsung, HTC, Sony, LG, Huawei gibi markaların en üst segment akıllı telefonlarının da söz konusu güncellemeyi kısa süre içinde almaya başlaması bekleniyor. Yine Android One cihazları da bu noktada öncelikli olacak, popüler akıllı telefon modellerinden General Mobile 4G, GM 5 Plus kısa süre içinde Android 7.0 kullanmaya başlayacaklar.

    Android 7.0 Nougat, yenilenen batarya grafiği, bölünmüş ekranda çoklu görev yapabilme, daha fazla emoji, bildirimlere hızlı cevap verebilme fonksiyonu, gece modu, Vulkan API ile daha iyi oyun performansı sunma gibi özellikleri ile dikkat çekiyor.

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN