Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    HaberlerGüvenlikGizli WhatsApp grupları Google ile bulunabiliyor

    Gizli WhatsApp grupları Google ile bulunabiliyor

    Motherboard tarafından yapılan araştırmada 470 binden fazla grup bağlantısı bulundu…

    WhatsApp’ın birçok kullanıcı tarafından kullanılan gizli gruplar özelliği Google nedeniyle herkes tarafından görülebiliyor. Ortaya çıkan güvenlik açığına göre WhatsApp grupları ile ilgili olarak yeni kişilerin katılması için paylaşılan bağlantılar, Google tarafından indexleniyor ve söz konusu veriler arama sonuçlarında görülebiliyor.

    İsteyen kişiler sadece birkaç basit arama ile çok sayıda gizli gruba erişebiliyor. Geniş katılımlı WhatsApp grupları bugüne kadar güvenli olarak gözüksede Motherboard internet sitesi tarafından ortaya çıkarılan bu açık kullanıcı gizliliğine zarar verebiliyor.

    Google sonuçlarına gizli gruplar çıkıyor

    WhatsApp’ta kurulan gruba yeni bir kişi dahil edilmek istenildiğinde bağlantı paylaşma özelliği kullanılıyor. Arama devi Google ise bu bağlantıları indexleyip arama sonuçlarında yer vererek bu grupların gizliliğini ortadan kaldırmış oluyor. Basit birkaç arama ile bu gruplar bulunabilirken, gruba katılma linkine sahip olduğunuz için gruba girip, grupta yer alan kişilerin listesini ve hatta telefon numaralarına dahi ulaşmanız mümkün.

    Açığı ortaya çıkaran Motherboard tarafından yapılan araştırmada 470 binden fazla grup bağlantısı bulundu. Bu gruplar içerisinde Birleşmiş Milletler tarafından desteklenen bir sivil toplum kuruluşunun WhatsApp grubunun da yer alması açığın ne kadar önemli olduğunu ortaya çıkardı.

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN