Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    GenelGalaxy S21 Serisi Nasıl Olacak? Bizi Neler Bekliyor?

    Galaxy S21 Serisi Nasıl Olacak? Bizi Neler Bekliyor?

    Güney Koreli Samsung’un aylardır gündeme gelen yeni Galaxy S21 serisi 14 Ocak tarihinde tanıtılacak. Peki yeni seri neler sunacak?

    2020’yi tamamlarken, son zamanların en bol modelli yılların birini geride bıraktığımızı da fark ediyoruz. Birçok yeni üreticinin yanı sıra, köklü şirketlerin de yeni modeller tanıtmaya hız verdiği bu yıl, Xiaomi, OPPO, realme, Samsung, Vivo ve OnePlus gibi üreticiler giriş ve orta segmentin yanı sıra üst segmente de fazlasıyla yatırım yaptı. Şüphesiz pazarın en güçlü isimlerinden olan Samsung da her zamanki gibi iki amiral gemisi seri ile bu yılın üst segment telefonlarına çeşitlilik kazandırdı. Şirket, Şubat ayında tanıttığı Galaxy S20 ile göz doldururken, aylardır sonu gelmeyen iddialar da Galaxy S21 serisini netleştirdi. Peki yeni Galaxy S21’ler hakkında ne biliyoruz?

    Samsung Galaxy S21 geliyor

    Aylardır çeşitli iddialar ile gündemde kalan Galaxy S21 serisi, üç cihaz olarak resmiyet kazanacak. Ön taraftan bakıldığında Galaxy S20 ile neredeyse aynı görünen yeni seri, arka tarafta daha farklı bir tasarım dili kullanacak. Galaxy S21, S21 Plus ve S21 Ultra olarak isimlendirilecek üç model, iddialı kamera yeteneklerinin yanı sıra oldukça güçlü yonga setlerine de ev sahipliği yapacak. Telefonlar, kendi iç pazarına (Güney Kore) ve ABD’ye Snapdragon 888 ile sunulurken, Avrupa ülkelerinde ve ülkemizde Exynos 2100’lü sürümler yer alacak.

    Ekran

    S21 modeli 6.2 inç büyüklüğünde 120Hz tarama hızına sahip FHD+ çözünürlükte AMOLED tabanlı bir erkanla gelirken, S21 Plus 6.7 inçlik bir ekrana sahip olacak. Boyu dışında ekran tarafında S21 ile aynı olan model, FHD+ çözünürlük ve AMOLED bir paneli beraberinde getirecek. “Ulta” model ise çözünürlük tarafında çok daha başarılı olacağa benziyor. Öyle ki tepe model 6.8 inç büyüklüğünde WQHD+ (3840×1600 piksel) çözünürlükte bir ekranla kutudan çıkacağı belirtiliyor.

    Hafıza ve RAM

    S21 ve S21 Plus 8GB RAM ile birlikte gelirken, S21 Ultra 12GB RAM’e sahip olurken depolama tarafı da benzer bir opsiyonlamayı bizlerle buluşturması bekleniyor. S21 ve S21 Plus RAM tarafındaki benzerliği depolama tarafında da kullanıcılara sunacak; 128GB ve 256GB depolama bu cihazlarda yer alacak. Ultra model ise bu iki seçeneğe ek olarak 512GB’lık sürümle desteklenmesi sürpriz olmayacak. RAM’lerin LPDDR5 RAM ve hafızanın da tahmin edeceğiniz üzere UFS 3.1 olacağını da belirtebiliriz.

    Kamera

    Nihayetinde kamera tarafına bakacak olursak, S21 modelinde 12MP çözünürlükte ana + 12MP çözünürlükte ultra geniş açılı ikinci ve 64MP çözünürlükte telefoto lens bulunacak.  Aynı kurulum S21 Plus’da da yer alırken, S21 Ultra 108MP çözünürlükte  ana + 12MP çözünürlükte ultra geniş açılı ikinci + 10MP çözünürlükte 3x dijital zoom destekli periskop + 10MP çözünürlükte 10x optik zoom destekli ikinci bir telefoto sensör ile gelmesi muhtemel görünüyor. Yani görünen o ki; S21 ve S21 Plus üçlü, S21 Ultra dörtlü kameraya sahip olacak.

    Pil ve Fiyat

    Son olarak S21 4.000 mAh, S21 Plus 4.800 mAh ve S21 Ultra’nın 5.000 mAh pil ile geleceğin de kulislerde konuşulan bir diğer detay. Bununla birlikte S21 Ultra modelin S-Pen ile uyumlu çalışacağı da daha önceki sertifikalarda ortaya çıkan bir detaydı. Şarj gücü konusunda ise Samsung’un 25W şarj desteğinden sıyrılarak daha yüksek bir şarj gücünü bizlere sunabileceği de kulislerde konuşulan detaylardan birisi.

    Fiyat tarafında ise henüz netlik kazanmış bir durum söz konusu değil ama fiyatların geçtiğimiz yılın fiyatlarına göre ucuz olacağını pekte tahmin etmiyoruz. Detaylar geldikçe sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz…

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN