Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    HaberlerTeknolojiGalaxy Note 5 4K ekrana sahip olabilir

    Galaxy Note 5 4K ekrana sahip olabilir

    galaxy_note4_005

    Samsung’un Eylül ayında Almanya’nın Berlin şehrinde düzenlenecek IFA 2015 adlı teknoloji fuarında tanıtımını gerçekleştireceği Galaxy Note 5’e dair yeni iddialar ortaya çıktı. Galaxy Note 5’in 4K çözünürlüklü ekranla geleceği belirtilirken konuşulan diğer donanım özellikleri de cihazın teknolojisine dair çok sayıda soru işaretine yanıtlar getiriyor.

    Galaxy Note 5’in 5,8-5,9 inç ekranla geleceği belirtilirken, sunulacak çözünürlük değerinin 4K olabileceği ifade ediliyor. Exynos 7420 işlemciye sahip olması beklenen Note 5; arka yüzünde çift kamera, otomatik olarak çıkan S-Pen, 128 GB’a kadar UFS 2.0 desteği, 4100mAh batarya diğer öne çıkan donanım yapı taşları olabilir.

    Note 5’in USB Type-C arabirimine sahip olabileceği de iddia edilenler arasında. Apple’ın MacBook’unda bulunan bu arabirim, Nokia N1 tablette de tüketicilerin karşısına çıkmıştı. Ürünün tasarıma dair çok fazla bilgi yok; Note serisinin karakteristik arka yüzünün gelecek dönem serisinde de gelebilmek ihtimali yüksek. Modelin kalınlığının ise 7.9mm olacağı belirtiliyor.

    Samsung-Galaxy-Gifts-Note-4-Edge-03

    Samsung’un 2015’teki kapanış şarkısı olacak Note 5’in kamera teknolojisinin önemli yeniliklerle geleceği de söz konusu iddialar arasında. Özellikle çift kamera teknoloji için ciddi bir donanım altyapısı sunan Exynos 7420’nin Note 5’in teknolojisinin çekirdeğini oluşturma olasılığı, standartların üzerinde bir kamera yapısına işaret ediyor.

    Çift kamera, arka yüzde birbirinden ayrı çalışan iki modül halinde geliyor. Daha net görüntülerin önünü açan bu algoritma, Samsung’un yeni modelinde en çok öne çıkaracağı özellik olabilir.

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN