Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    Satın Alma RehberiFutbol Heyacanını Geniş Ekranlı Televizyonlarda Yaşayın

    Futbol Heyacanını Geniş Ekranlı Televizyonlarda Yaşayın

    Gelin, futbol heyacanını geniş ekranlı televizyonlarda yaşayın, sizin için önerdiğim yeni nesil televizyonlarla maç izleme keyfinizi katlayın.

    2021’e ertelenen Avrupa Futbol Şampiyonası için geri sayım başladı 

    Sohbetlerimizde baş tacı edilecek, kıyasıya rekabetin yaşanacağı Avrupa Futbol Şampiyonası için geri sayım başladı. 12 ülkede düzenlenecek şampiyonanın açılış maçını A grubunda yer aldığımız İtalya ile oynayacağız. Roma Olimpiyat Stadı’nda yapılacak ilk mücadele 11 Haziran’da gerçekleşecek ve futbolseverleri ekran başına toplayacak. 

    60’ıncı yılında Avrupa’nın 12 farklı şehrinde düzenlenecek Avrupa futbol şampiyonası, birbirinden keyifli maçlara ev sahipliği yapacak. Hepimizi ekran başına kitleyecek bu maçları; sesiyle, görüntüsüyle tribün coşkusunu ev konforunda yaşatacak bir televizyonda izlemek isterseniz sizin için önerdiğim geniş ekranlı TV’leri inceleyebilirsiniz. 

    Önerilerime geçmeden önce, geniş ekran televizyon tercihinizi yapmadan önce ilk dikkat etmeniz gereken hususlardan birinin ekran boyutu olduğunu hatırlatmak isterim. Ekran boyutunun gereğinden fazla büyük olması, ya da tam tersi bir şekilde ufak olması evinizde televizyon görüntü kalabalığı olmasına yol açar. Evinizde kullanacağınız odanın boyutlarına göz önüne alarak bir ekran boyutu seçerseniz, araştırma alanınızı da biraz daraltır ve daha hızlı karar alabilirsiniz.

     

    Televizyonlarda Ekran Boyutu Seçilir? 

    Televizyonunuzu koyacağınız odada, televizyonunuzla oturacağınız koltuk arasındaki izleme mesafeniz seçeceğiniz televizyonun boyutu konusunda size fikir verecektir. Televizyonunuzun ekran boyutu seçimi için önerilen aralıklar aşağıdaki gibidir.

    • 26 inç 1 – 2 metre izleme mesafesi
    • 30 inç 1,2 – 2,3 metre izleme mesafesi
    • 34 inç 1,3 – 2,6 metre izleme mesafesi
    • 42 inç 1,6 – 3,2 metre izleme mesafesi
    • 46 inç 1,8 – 3,5 metre izleme mesafesi
    • 50 inç 1,9 – 3,8 metre izleme mesafesi
    • 55 inç 2,1 – 3,9 metre izleme mesafesi
    • 60 inç 2,3 – 4,6 metre izleme mesafesi
    • 65 inç 2,5 – 5,0 metre izleme mesafesi derinliği olarak düşünebilirsiniz.

    Televizyonunuzun boyutunu ayarladıktan sonra OLED TV veya QLED TV  teknolojisi arasındaki farkları bilmeniz bir sonraki adıma geçmenizi kolaylaştıracaktır.

     

    OLED mi QLED mi 

    OLED ve QLED TV modelleri kullandıkları teknoloji ile birbirinden ayrışır. QLED, LCD teknolojisinin bir parçasıdır, OLED ise tamamen farklı yeni bir teknolojidir. Bu teknolojilerin arasındaki farkı kısaca özetlemek gerekirse; 

    OLED TV Modelleri

    OLED TV modelleri ince bir tasarıma sahiptir ve çalışırken çok daha az enerji harcarlar ve dolayısıyla ısınmazlar. Görüntü kalitesi son derece yüksek olan bu TV modelleri hem bulundukları ortamı ısıtmaz hem de yüksek seyir keyfi yaşatırlar. 

    QLED TV Modelleri

    Televizyon dünyasının en üstün teknolojik seviyesini simgeleyen QLED TV modelleri, doğadaki renkleri en gerçekçi halleriyle beyaz cama aktaran TV modelleridir. Yüzde yüz renk hacmi sunan üstün Quantum Dot teknolojisini kullanan QLED televizyonlar, ışığı kusursuz renklere dönüştürerek üst düzey bir gerçekçilik hissi yaşatırlar. 

    Futbol Heyacanını Geniş Ekranlı Televizyonlarda Yaşayın

    Yazımı okuduktan sonra ekran boyutunuzu seçip, televizyonunuzun teknolojine de karar verdikten sonra sıra geldi önerilerime. İzlediğiniz maçlardan alacağınız keyfi katlayacak ve evinizde adeta bir tribün coşkusu yaşatacak geniş ekranlı televizyon önerilerimi aşağıda bulabilirsiniz.

     

    SONY 65A8 65″ 164 Ekran Uydu Alıcılı Android Smart 4K Ultra HD OLED TV

    Her tür görüntü içeriğini gerçekçi 4K çözünürlüğe yükseltebilen, 3840 x 2160 çözünürlüğe sahip televizyonda 4K X-Reality™ PRO, Dinamik Kontrast Geliştirici, X-Motion Clarity görüntü teknolojileri kullanılmış. Her görüntünün verilerini analiz edip işleyerek renklerin daha da doğal ve hassas olmasını sağlayan televizyonda sesin görüntüyle senkronize olmasını sağlayan Acoustic Surface Audio teknolojisine yer verilmiş. A enerji sınıfında bulunan ve enerji tasarrufu da sağlayan televizyon ince ve şık tasarımı ile de dikkat çekiyor. 

     

    SAMSUNG QE65Q70TCTXTK 65″ 163 Ekran Uydu Alıcılı Smart 4K Ultra HD QLED TV

    Flat panel kullanan bu televizyon modeli, 3840 x 2160 piksel değerlerinde yüksek çözünürlükte 4K HD görüntü sunuyor. 8,3 milyon piksel barındıran TV, Full HD teknolojisine oranla yaklaşık dört kat daha fazla kalite elde diyor. Samsung 4K televizyon modeliyle görüntü kalitesi İzleme mesafesi düşük de olsa bozulmadan izlenebiliyor. Kasası üzerinde 4 adet HDMI girişi bulunan televizyon, tek bir kablo ile yüksek çözünürlükte görüntü ve sesin aktarılmasına imkân tanıyor. Samsung 65Q70T aynı zamanda bilgisayar, Blu-ray gibi multimedya oynatıcılara bağlanarak monitör görevi de görebiliyor.

     

    LG OLED65CX6 65″ 165 Ekran Uydu Alıcılı Smart 4K Ultra HD OLED TV

    LG OLED65BX6LB 65″ 165 ekran uydu alıcılı 4K Smart OLED TV, 3840 x 2160 piksel çözünürlüğü  ile renk detaylarını gerçekçi bir şekilde yansıtıyor. Ses teknolojisi ile de dikkat çeken LG OLED65BX6LB OLED TV’de Dolby Vision IQ ve Dolby Atmos birlikte kullanılmış. Bu iki özellikle sayede duyduğunuz seslerin dengeli bir şekilde yayılması sağlanmış. LG ThinQ, Türkçe destekli akıllı ses tanıma özelliği de bulunan televizyonu, ev IoT ekosisteminizi uzaktan kumanda gerekmeden kolayca yönetebiliyorsunuz. Televizyonda bir yenilik olarak maç bilirim özelliği kullanılmış. Maç sırasında ve maçtan sonra ekran üzerinde beliren bu özellik ile tüm güncel bilgileri kolaylıkla takip edebilirsiniz. 

     

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN