Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    HaberlerTeknolojiFoxconn, Sharp’ı 5,25 milyar dolara satın alıyor

    Foxconn, Sharp’ı 5,25 milyar dolara satın alıyor

    Ekran_Resmi_2016-02-25_11_22_51Son dönemin en büyük teknoloji satın alımlarından biri gerçekleşmek üzere. Apple’ın üretim bandının büyük kısmını oluşturan Çin meneşeili Foxconn’un, Japon TV üreticisi Sharp’ı satın alacağı duyuruldu. Satın alımın 589 milyar Yen yani yaklaşık 5 milyar 250 milyon Amerikan Doları bedelle gerçekleştirileceği kaydedildi.

    Satın alımın arka planı çok sayıda soru işareti ile dolu. CNN’in haberine göre söz konusu adım, Foxconn CEO’su Terry Gou için adeta bir kumar. Çünkü Sharp adına geride kalan yıllar oldukça kötü bir finansal yapı beraberinde gelişti. Resmşi açıklamadan yola çıkıldığında Sharp, 2015’in ilk 9 ayı süresince 960 milyon Amerikan Doları net zarar açıklamıştı. Göstergelerin olumsuz durumunu destekleyen diğer gelişme de yine kısa süre önce gerçekleşmişti; son olarak Sharp’ın rekor denilebilecek sayıda (yaklaşık 6 bin) çalışanla yollarını ayırmak zorunda kaldığı belirtilmişti. Kötü gidişatın son evresinde Foxconn’un cazip teklifi değerlendirildi…

    Ekran_Resmi_2016-02-25_11_24_54

    Apple CEO’su Tim Cook, Çin’deki Foxconn üretim tesislerindeki çalışanlarla…

    Multi-milyar dolarlık devir 

    İddialar Foxconn’un satın alım için 5,9-6,5 milyar Amerikan Doları aralığında ödeme yapmaya hazırlandığı noktasındaydı. Ancak rakamın 5,25 milyar Amerikan Doları, yani tahminlerden daha düşük olduğu görüldü.

    Milyar dolarlık devralmanın sonrasında Foxconn’un Sharp’ı ayağa kaldırmak adına neler yapacağı merakla bekleniyor.

    Şirketin borçları ve negatif yöndeki seyrinin önüne geçilmesi adına atılacak hamleler teknoloji dünyası açısından sonraki önemli soru işaretlerinden biri olacağa benziyor.

    Gelişmeleri izlemeye devam edeceğiz…

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN