Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    Fotoğraf/KameraFotoğraf makinesi çantası seçimi nasıl yapılır

    Fotoğraf makinesi çantası seçimi nasıl yapılır

    Sahibi olduğumuz ve kullandığımız ürünleri en doğru şekilde taşımamızı sağlayan fotoğraf makinesi çantası seçimi önemli konuların başında geliyor.

    Günümüzde fotoğraf makinesi ve benzeri aksesuarlar belli bir fiyatın üzerinde ekipmanlar olarak karşımıza çıkıyor. Üzerlerinde çok fazla elektronik komponent bulunan fotoğraf makinelerini taşırken de ayrı bir özen göstermemez gerekiyor. Bu özeni bize sağlayacak en önemli yardımcılarımızın başında fotoğraf makinesi çantaları geliyor. Fotoğraf makinesi çantası, ürünün kendini seçmek kadar ihtimam gösterilmesi gereken konuların başında bulunuyor.

    Fotoğraf makinesi çantası seçimi

    Günümüzde sadece fotoğraf makinesini alacak çantalar olduğu gibi objektif, flaş, tripod ve hatta Drone gibi yardımcı aksesuar ve ürünleri de taşımak için kullanılabilecek çantalar bulunuyor. Bu çantaların en önemli özellikleri arasında hem nem, yağmur, soğuk ya da sıcak gibi dış etkenlerden korumak hem de darbe ve çizik oluşması gibi sorunların önüne geçmeyi sağlaması yer alıyor.

    Fotoğraf makinesi çantası seçimi nasıl yapılır

    Bugün çok basit ve sadece neopren olarak adlandırılan fotoğraf makinesini içine koyarak taşıyabileceğimiz çantalar günlük kullanım için yeterli olacaktır. Özellikle amatör bir kullanıcı iseniz çok fazla yer kaplamalan ve haliyle ağır da olmayan bu tarz bir çanta ile başlamanızı öneririz. Bu tarz çantalar sadece fotoğraf makinesini alır ve bazılarında ek olarak minik gözler (bellek kartı, yedek pil gibi) ufak tefek aksesuarları da yanında taşımanıza izin verir. Benim kişisel önerim eğer bir fotoğraf makinesi alıyorsanız hiç olmazsa bu tarz bir çanta alın. Zira fotoğraf makinenizi taşırken bu tarz bir çanta basit de olsa koruma sağlaması açısından fayda sağlayacaktır. Piyasada bu tarz genel kullanım için onlarca farklı çanta ya da kılıf seçeneği bulmanız mümkün. Büyük bir çoğunluğu üniversal yani her türlü marka ve modelle birlikte kullanılabilen bu çanta kılıfların marka ve model bazında özel sürümlerinin olduğunu da belirteyim.

    Fotoğraf makinesi çantası seçimi nasıl yapılır

    Eğer biraz daha koruma isterseniz bu neopren kılıfların biraz daha koruma sağlayan çanta şeklinde gelişmiş modelleri de bulunuyor. Bu minik çantalar genelde içlerinde sünger parçalarla desteklenmiş, birden fazla göze sahip modellerden oluşuyor. Fotoğraf makinesi çantası olarak tanımlanabilecek bu aksesuarlar temel bazda çanta olarak düşünülebilir. Genelde omuza asılarak kullanılan bu çantalar zaman zaman fotoğraf makinesi ile beraber hediye olarak da veriliyor.

    Eğer ciddiyseniz seçenek çok

    ‘Temel seviyedeki koruma benim için yeterli değil’ diyorsanız seçenek sayınız birkaç katına çıkıyor. Piyasada onlarca farklı markanın yüzlerce farklı fotoğraf makinesi çantası yer alıyor. Bunlar bir makine ve bir iki objektif taşınabilir modellerden birkaç makine ve birkaç objektif taşınabilir modellere kadar farklı seçeneklere sahip.

    Bu tarz çanta seçiminde birkaç önemli konu var. Öncelikle ne tarz bir çanta kullanmak istediğinizi belirlemeniz gerekiyor. Tarz denince akla sırta takılarak taşınan sırt çantalarından, omuza takılarak taşınan çantalara, tekerlekli olup çok fazla ekipman taşımanızı sağlayacak çantalara kadar birçok seçenek var. Burada beklentilerini iyi belirleyip ekipmanlarınızı en iyi şekilde taşıyabilecek büyüklük ve ebatta bir çanta seçmeniz önemli.

    Fotoğraf makinesi çantası seçimi nasıl yapılır

    Bu tarz fotoğraf makinesi çantalarının tamamında içi süngerli bölmeler bulunur. Bazılarında bu bölmeler çıkartılabilir şekilde tasarlandığından çantanın içini istediğiniz gibi değiştirmeniz de mümkün olur. Bu da ekipmanlarınıza göre bir tasarım yapma imkanı sunar. Çanta tercih ederken bu tarz bir özelliğe ihtiyacınız olup olmadığını belirleyip, seçiminizi ona göre yapabilirsiniz.

    Bir fotoğraf makinesi çantası seçerken elinizdeki ekipmanlara, kullanım tarzınıza ve zevkinize göre seçim yapmanız en mantıklı hareket olacaktır. Piyasada farklı zevk, beklenti ve bütçelere hitap eden yüzlerce farklı çantanın olduğunu belirteyim. Bunlardan bazılarını MediaMarkt’ın internet sayfasında da görebilirsiniz.

    Kişisel önerim küçük ve basit de olsa fotoğraf makinesi ve aksesuarlarını taşımak için bir çanta alın. Mutlaka çok pahalı ya da çok havalı olmasına gerek yok. Önemli olan gözünüz gibi baktığınız ekipmanlarınızın temel seviyede de olsa korunmasını sağlamak olduğunu unutmayın ve hayatın her anını kayıt altına aldığımız bu elektronik yardımcılarımızı güvenli bir şekilde taşımak için gerekli olan bu aksesuarlardan bir tane edinin. Benden söylemesi.

    Işığınız bol olsun…

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN