Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    Dijital KültürFortnite, Minecraft'ı geride bıraktı

    Fortnite, Minecraft’ı geride bıraktı

     

    2017 çıkışlı Fortnite, artık Minecraft’tan daha fazla oynanıyor.  İşte video oyununun başarısının detayları ve diğer öne çıkanlar…

    Oyun dünyasında konu zirveyse trendler pek de hızlı değişmez, örneğin GTA serisi hala en çok oynananlar arasında. FIFA serisi yapımlar da en az bir sene boyunca zirvede veya zirveye yakın konumlarını sürdürmektedir. Ancak bu genel duruma yönelik bir istisna daha gerçekleşti ve henüz yeni bir yapım olan Fortnite, uzun yıllardır en çok oynanan yapımlardan biri olan Minecraft’ı bile geride bırakmayı başardı.

    Son açıklamalara göre Epic Games tarafından sunulan Fortnite’ı oynayan kimselerin sayısı 45 milyonu aşmış durumda. Bu olağanüstü rakam, 2017’de çıkışını gerçekleştiren çok oyunculu strateji yapımını son dönemin yıldızlarından biri haline dönüştüğüne işaret ediyor. Diğer bir detay olarak oyun, Google üzerinden en çok arama gerçekleştirilen konular arasında yer alıyor. Peki Fortnite nedir, nasıl oynanır?

    Konusu ve diğer ayrıntılar

    Tek kişilik olarak veya çoklu şekilde Co-op olarak oynanabilen oyunun konusu bir hayli ilginç. Standart konusu ise şöyle; Gündüzleri bir tür araştırma serüveni söz konusu, alet ve ekipmanlar bulup kendinizi ‘geceye’ hazırlıyorsunuz. Örneğin barınak yapabiliyorsunuz. Gece ise oyunun en etkileyici zamanı, çünkü zombi benzeri canavarlar ortaya çıkıyor ve sizi yok etmeye kararlılar. Normalde hayatta kalma mücadelesi şeklinde geçen Fortnite, free-to-play şeklinde oynanabiliyor.

    Düşük sistem gereksinimleri ile geniş bir skaladaki donanım yapısı üzerinden deneyimlenebiliyor. Ayrıca konsol ve mobilde de bulunuyor.

     

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN