Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    HaberlerOyunFIFA 21 İnceleme

    FIFA 21 İnceleme

    Futbol oyunlarının gerçek kralı geri döndü desek hiç fazla bir tanımlama yapmış olmayız. Her yıl kendi geliştirdikleri sistem üzerinde çeşitli güncellemeler yaparak oyun keyfini sürekli güncel tutan ve rekabeti daha da yukarıya taşıyan FIFA serisinin yeni üyesi FIFA 21 konuğumuz.

    FIFA 21 geçtiğimiz yıla oranla bu yıl kozmetik anlamda daha fazla değişime uğramış. Arayüzün renk tonlarının ve kısmi yapısının değişmesi ile başlayan serüvende artık oyun içinde oynadığımız stadyumun özelleştirilmesine kadar varan bir süreç bizi bekliyor. Özellikle FUT oynayan oyuncuların geçen yıldan bildiği bazı oyun içi pankart vb. eklentilerin bu yıl gerçekten sayısı abartılmış. Stadın kendini, renklerini ve pankartlarına kadar değiştirmeniz mümkün. Böylelikle birbirine benzer oyun deneyimlerinden biraz olsun uzaklaşmış oluyoruz.

    Bunları elde etmek için görevler arasında geliştirilen yeni başlıkları tamamlıyor olmanız gerekiyor. Gelen bir diğer yenilik ise topluluk ve takım görevleri. Topluluğun gidişatına göre puan topladığınız ve ek görevlerin açıldığı bu yapıda yeni ödüller kazanabiliyorsunuz.

    Bu yıl ödül ve içerik anlamında geçen yıla oranla daha fazla seçenek sunulmuş. FUT oynayanlar için bütün olayın kadro kurma üzerine ayrı bir mekaniğe sahip olmasının ötesinde benim gibi saf olarak oyunu tercih edenleri ve WL tercih etmeyenleri de mutlu edecek bir matematik bulunmuş. Sevindim vallahi!

    İçerikle birlikte bunu değerli kılan aslında oyunu içinde değişen ve iyileştirilen mekanikler diyebiliriz. FIFA 20 üzerine hemen 21 oynadığınızda pas verme, şut çekme ve ikili mücadele mekaniklerinde olan değişiklikleri çok hızlı fark edebilirsiniz.

    Basit noktadan başlayacak olursam, topu kontrol etmek, sürmek ve oyun kurmak çok daha önem kazanmış durumda. Topun ayaktan çıkmasıyla birlikte yapay zekanın oyuna odaklanması, boşlukları görmesi, ikili mücadelelerin daha gerçekçi olarak oynanabilir hale gelmiş olması, karambol anlarında ve top kontrolü sırasında rakip ve kendi oyuncularınızla dengesiz çarpışmalar ile kontrolün kaybedilmesinin engellenmesi gibi değişiklikler mevcut.

    Bir diğer önemli konu ise artık şut çekerken, pas verirken ya da reaksiyon anlarında oyuncuların gerçek hayattaki karakteristik özelliklerinin farklı bileşenler üzerinden hesaplanarak oyuna aktarılıyor olması. Gerçek dünyada serinkanlı bir golcü aynı eforu burada da gösterecek diyebiliriz.

    Görsel anlamda iyileştirmeler mevcut. PS4’ün sınırları için oldukça güzel, yeni jenerasyonda ise bizlere bir sürprizleri olur mu merak ettiğimiz bir aşamadalar.

    Futbol meraklıları için FIFA 21 her zaman olduğu gibi uzun bir eğlence sunuyor.

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN