Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    HaberlerSosyal MedyaFacebook paraya para demiyor!

    Facebook paraya para demiyor!

    facebook-mark-zuckerberg

    Genel bir tablo üzerinden bakıldığında sosyal medya dünyasının 2016 yılını pek de kolay ve mutlu şekilde geçirmediği aşikar. Twitter’ın mali bilançolarının son 11 çeyrektir zarar etmesi, Vine’ın kapatılma kararı derken beklentilerin yüksek olduğu Facebook cephesindeki gelişmeler de iyiden iyiye merak uyandırıyordu. Ve beklenen açıklamalar geldi…

    Facebook, 2016 yılının üçüncü çeyreğine ilişkin mali göstergelerini kamuoyuyla paylaştı. Piyasa beklentilerinin ‘az da olsa’ üzerinde bir gelir ve karlılık açıklaması geldi. Birçok teknoloji ve internet şirketinin beklentilerin altında bilançolar açıkladığı son dönemde ilginç bir detay olduğuna şüphe yok. Peki Facebook gelirleri ne seviyede gerçekleşti, karlılık ne durumda?

    Buna göre sosyal medya şirketi, 2016 yılı 3. Çeyreğinde 7 milyar 10 milyon dolar gelir elde etti. Bu rakamın 2 milyar 380 milyon dolarının ise net kar hanesine yazıldığı belirtildi. Dolayısıyla Facebook, tüm gelirlerinin yaklaşık 3’te 1’i kadar kar etmeyi de bildi. Bir diğer detay olarak şirket, geçen yılın aynı dönemine göre 3 kat daha fazla kazanç elde etmiş oldu.

    Mobil reklam gelirleri arttı

    En hızlı büyüyen gelirler mobil reklamlardan sağlanırken, aylık aktif kullanıcı rakamları da paylaşıldı. Buna göre Facebook’u ayda en az bir kez ziyaret eden 1 milyar 660 milyon hesap var. Bu da geçen seneye göre önemli artış anlamına geliyor.

    Konuyla ilgili açıklamasında ilerlemenin süreceği mesajını veren Facebook CEO’su ayrıca mobil uygulamalarında video odağındaki geliştirmelere de işaret etti.

    Facebook’un 2016 ilk çeyrek sonuçlarına göz atmak için buraya tıklayınız.

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN