Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    HaberlerSosyal MedyaFacebook Messenger 1,2 milyar aktif kullanıcıya ulaştı

    Facebook Messenger 1,2 milyar aktif kullanıcıya ulaştı

    facebook-messenger

    Popüler sosyal medya ağı Facebook’un anlık mesajlaşma platformu Messenger’ın 1 milyar 200 milyon aylık aktif kullanıcı sayısına ulaştığı duyuruldu. Yeni kilometre taşı, ilgi boyutunun ve kullanım sıklığının geldiği inanılmaz boyutu ifade ediyor…

    Facebook Messenger, 1,2 milyar aylık aktif kullanıcıya ulaştı. Messenger ekibi bu önemli kilometre taşını, uygulamayı kullananlara Facebook Sayfası üzerinden teşekkür ederek kutladı. Peki aylık aktif kullanıcı sayısı nedir?

    Facebook Messenger’ın ulaştığı rakam, ‘aylık’ ibaresi içeriyor; bu da ayda bir kez dahi olsa kendi hesabına giriş yapıp mesajlaşan kullanıcı sayısı anlamına taşıyor. 1 aylık süre zarfında 1 milyar 200 milyon kullanıcının Messenger’a giriş yaptığı anlamına gelen veri, diğer popüler ağların (Instagram, Twitter, vb) söz konusu verisinin 2 katından daha fazla olduğu gibi, WhatsApp’la aradaki makasın da gittikçe kapandığı anlamına geliyor.

    Diğer yandan Facebook Messenger’da önceki aylarda gelen 1 milyar aylık aktif kullanıcı sayısına ulaşıldığı yönündeki duyurunun ardından yaşanan gelişme sürpriz olarak yorumlanmıyor. Platformun sonraki hedefi ise 1,5 milyar…

    Messenger’ın son birkaç ayda yaptığı yenilikler arasında grup video aramaları; etiketler, maskeler, çerçeveler ve efektlerin yer aldığı güçlü ve hızlı kamera ve hayatın her anının kolay ve eğlenceli bir şekilde paylaşılmasını sağlayan özellikler yer alıyor. Messenger, aynı zamanda grup sohbetlerini daha eğlenceli ve çekici hale getirmek üzere bir süre önce Mentions ve İfadeler’i de kullanıma sunmuştu. Messenger Lite ile de uygulamanın daha fazla ülkede kullanılabilmesini sağlayan Messenger için yenilikler üzerinde çalışılmaya devam edildiği kaydediliyor.

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN