Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    HaberlerTeknolojiFacebook Messenger 1 milyar kullanıcıya ulaştı

    Facebook Messenger 1 milyar kullanıcıya ulaştı

    facebook-messenger

    Türkiye’de de dünyada olduğu gibi yoğun olarak kullanılan anlık mesajlaşma servisi Facebook Messenger’ın kullanıcı sayısına dair güncel rakam kamuoyuyla paylaşıldı. Buna göre platform, önemli bir kilometre taşı olarak 1 milyar kullanıcıya ulaşmış durumda.

    Facebook’tan Messenger’la ilgili üst düzey yönetici David Marcus’un yaptığı açıklamada, 1 milyar kullanıcıya giden yolda iletişim için olması gereken en iyi olanakların oluşturululması için çalışıldığı ve insanların birbirlerine, önemli işlere iletişimlerini sağlamaya devam edeceklerini belirtti. Yönetici, hedeflerini de açıkladı: Diğer milyarın da birbirine bağlanması, yani 2 milyar kullanıcı sayısına ulaşmak.

    Messenger’ın kullanıcı sayısındaki artışta 2016 yılı öne çıkıyor. Ocak ayında 800 milyon olarak sayının, her üç ayda bir 100 milyon arttığı görüldü. Nisan ayında 900 milyon olarak kullanıcı sayısı, an itibarıyla 1 milyarı gördü. Öte yandan bazı ilginç detaylar hakkında da bilgiler paylaşıldı…

    facebook-messenger-iphone-6-convo-hero

    Messenger iOS uygulamasının, tüm zamanların en popüler ikinci uygulaması olduğu kaydedildi. Messenger ile her ay 1 milyar mesaj gönderildiği ve Android’de platformun 1 milyar indirilme rakamına ulaştığı belirtildi. Ayrıca her gün 22 milyon GIF, her ay 17 milyar fotoğraf Messenger üzerinden paylaşılıyor.

    Messenger, global ölçekte WhatsApp’la birlikte en popüler anlık mesajlaşma uygulaması olma özelliğini korumaya devam edecek gibi görünüyor. Platformun sonraki üç ayda 1 milyar 100 milyon barajını geride bırakması da yine beklentiler arasında.

    Gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz…

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN