Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    Dijital KültürFacebook CEO’sundan dikkat çekici açıklamalar

    Facebook CEO’sundan dikkat çekici açıklamalar

    Sosyal medya platformu Facebook’un CEO’su Mark Zuckerberg’in The Washington Post gazetesinde yayınlanan makalesi, ilginç ayrıntıları ile dikkat çekti. İşte detaylar…

    Popüler sosyal medya ağı Facebook’un CEO’su Mark Zuckerberg, sosyal medya-devlet etkileri konulu bir makale hazırlayarak yayınladı. The Washington Post gazetesinde yayınlanan makalesinde Zuckerberg, sahte hesaplarla mücadele konusundaki çalışmalarına vurgu yaptı. Bu yönde ciddi adımlar atıldığını kaydeden Facebook’un başındaki isim, ek olarak ABD dışındaki ülkelerdeki seçimlerle ilgili bir dizi adım atıldığını da ifade etti.

    Üç önemli Avrupa ülkesi Almanya, Fransa, İtalya ve aynı zamanda ABD’nin güney komşusu olan Kuzey Amerika ülkesi Meksika’daki seçimlerde, kamuoyu oluşturma çabalarına karşı çalışmalar yürüttüklerini belirten Facebook CEO’su; bu noktada şirket olarak savunma mekanizmalarını daha iyi hale getirdiklerini kaydetti. Dolayısıyla Zuckerberg, geçtiğimiz aylarda yaşanan veri ihlali skandalı sonrası adeta günah çıkarttı.

    Facebook, halen dünya genelinde en çok aylık aktif kullanıcıya sahip sosyal medya ağı. Buna karşın özellikle kullanıcı sayısındaki artış hızında gerileme yaşanıyor. Ayrıca aylık aktif kullanıma dair verileri, uzun yıllardır olmadığı kadar ciddi bir gerilemeye işaret ediyor.

    Özellikle ABD Başkanlık Seçimleri sırasındaki veri paylaşım skandalıyla önemli ölçekte güvenilirlik kaybına uğrayan platformun, bir tür yeniden yapılanma süreci içerisinde olduğu görülüyor.

    Sosyal medya dünyasına dair öne çıkan gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz…

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN