Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    HaberlerSosyal MedyaFacebook beğeni sayısını gizlemeye başlıyor

    Facebook beğeni sayısını gizlemeye başlıyor

    Son dönemde beğeni sayılarını gizleyen sosyal paylaşım siteleri arasına Facebook da katılıyor. İşte detaylar…

    Facebook, Instagram’da olduğu gibi gönderilerin beğeni sayılarını gizleme testlerine başladı. Yeni dönemde paylaşımların altındaki beğeni sayıları gizlenerek “arkadaşın ve diğerleri bunu beğendi” şeklinde göstermeye başlayacak.

    İnternet yayını Techcrunch’ta yer alan bilgiye göre Facebook beğeni sayılarını gizlemeye ilk olarak Avustralya’da başlayacak. Daha sonra kademeli olarak tüm ülkelerde beğeni sayılarını gizleyecek. Gönderinin beğeni sayını ise sadece gönderiyi paylaşan kişi görebilecek.

    Facebook, Instagram gibi beğeni sayısını gizleyecek

    Sosyal medyanın neden olduğu depresyon ve kaygı sorunların önlenmesinde küçük ama etkili bir yol oalrak görülen bu durum kullanıcılar tarafından da güzel yorumlar almıştı. Facebook tarafından yapılan açıklamada; “Facebook’taki beğeni ve izlenme sayılarının gizlendiği bir test gerçekleştiriyor. Bu deneyimin insanların yaşamını nasıl geliştirdiğini görmek için geri bildirim toplayacağız” denildi.

    Uygulama araştırmacısı Jane Manchun Wong tarafından ortaya çıkarılan test sürecinin detaylarında, insanların beğenin sayılarını içeren listelerin görülmeye devam edeceği ancak beğeni sayılarının artık haber kaynağında gizleneceği belirtildi. Yeni durumda beğeni bilgisi “Arkadaşın ve diğerleri” bu gönderiyi beğendi şeklinde gösterilmeye başlanacak.

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN