Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    Satın Alma RehberiEvinizin havasını değiştirin!

    Evinizin havasını değiştirin!

    Beautiful bouquet of daffodil in a living room. 3d rendering

    Büyük şehirlerdeki aşırı kentleşme ve göç nedeniyle oluşan hava kirliliği ve beraberinde getirdiği sağlık sorunları yaşam kalitemizi düşürüyor ve sık sık hasta oluyoruz. Bu hafta  yaşadığım şehir İstanbul’un havası ile ilgili kirlilik oranlarını Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu’ndan aldığım verilere göre değerlendirdim ve evimizin havasını değiştirecek, hastalıklara karşı bizi daha dirençli hale getirecek ürünleri inceledim.

    mikdat-kadioglu
    Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu

    İstanbul’un hava kalitesi nasıl?

    İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesi Meteoroloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu’ndan aldığım bilgilere göre İstanbul’da hasta eden hava Sultanbeyli’de bulunuyor. Esenyurt’ta kirlilik konusunda alarm veriyor.

    En kirli hava Sultanbeyli’de

    İstanbul için farklı istasyonların verilerinden yararlanılarak oluşturulan grafiklerde Sultanbeyli ilçesi etrafı yoğun kırmızı renk dağılımı ile en yüksek PM2.5 değerlerine sahip ilçe olarak görülüyor. CO yıllık dağılımının İstanbul ili içinde seçilen farklı istasyonların CO verileri kullanarak hazırlanan grafiklerde ise Sultanbeyli ilçesi ve Kocaeli ili yakınlarında en yüksek CO salınımları gözlenmiş.

    Bu verilerin ne anlama geldiğini ise şu şekilde yorumlayabiliriz: Partikül maddeler, hava içinde asılı halde bulunan partiküllerin çeşitli ve karmaşık karışımlarını içermektedir. Antropojenik faaliyetler ve doğal süreçler sonunda havaya parçacık salınımları olmaktadır. Partikül maddelerin ana kaynakları enerji tesisleri, yakma tesisleri, inşaat faaliyetleri, yangınlar ve fabrikalardır. PM10 üst solunum sistemlerini etkisi altına alabilmektedir. Partikül maddelerin insan sağlığına etkileri çaplarına, kompozisyonlarına ve sayılarına bağlı olarak değişiyor. Partikül maddelerin ana bileşenleri metaller, organik bileşikler ve benzeri maddelerdir. İnce boyutlara sahip partiküllerin insan sağlına olan etkilerinin daha fazla olduğu biliniyor.

    İstanbul’un havası en temiz noktası Kandilli

    Sülfür dioksit verilerinin Türkiye hava kalitesi değerlendirmelerde ise İstanbul’un havası en temiz ilçesi Kandilli. Grafiklere göre genel durum yeşil renk ile belirtilen “iyi” sınıfı içinde yer alıyor. En fazla “orta” sınıfında verisi bulunan Kandilli istasyonu, İstanbul’un hava alınabilecek nadir yerlerinden birisi.

    Evinizde temiz hava esintisi yaşamak için hangi teknolojilerden faydalanabilirsiniz?

    Fakir’le hem evinizi nemlendirin, hem fazla nemi ortadan kaldırın

    drywell

    Fakir Drywell: Fakir Drywell Nem Alma Cihazı 20 L nem alma kapasitesi ile mekanlardaki rutubet ve nemi alarak ferah ortamlar yaratıyor. Drywell otomatik buz çözme özelliği, 40-80 %, 5 % aralıklı nem ayarı, oda sıcaklığı ve nem miktarını gösteren ekranıyla öne çıkıyor.

    rigo

    Fakir RIGO: Fakir Ultrasonik Hava Nemlendirici, 30 watt gücü ve 3,5 L’lik su kapasitesiyle odanın kuruyan havasını ideal oranda nemlendiriyor. Uzaktan kumanda ile kontrol imkanı sağlayan Fakir Rigo, 3,5 L’lik su kapasitesi ve şık tasarımıyla dikkat çekiyor.  

    electrolux

    Bebeğiniz temiz havayla mışıl mışıl uyusun

    Electrolux EAP300 hava temizleyici:  Yeni doğan bebeklerin dış dünyayla bağlantı kurması biraz zaman alır. Anne karnında sonra dışarının havasına adapte olması sırasında ise bazı alerjik reaksiyonlar ortaya çıkabilir. Özellikle kış aylarında evlerdeki kuru hava sebebiyle burun tıkanıklıkları gibi rahatsızlıklar baş gösterebilir. Bunun için annelerin yardımına havayı temizleyen cihazlar yetişir. Electrolux EAP300 hava temizleyici bebeğinizin rahat bir şekilde uyuyup yeni güne huzurlu başlamasına yardımcı olur.

    Yenilenmiş ve dinlenmiş bir şekilde uyansın

    Temiz hava, uyku kaliteniz için oldukça önemlidir. EAP300, birden fazla aşamalı Pure Source filtreleme sistemine sahiptir. %99.97 daha temiz hava için kiri, tozu, poleni ve kokuları üç aşamada ortadan kaldırır.

    Rahatlığın tadını çıkarsın

    Hava Kalite sensörü, optimum hava kalitesini sağlamak için hava kalitesini ölçer ve fan hızını ayarlar. Sensör, en ufak değişikliklere tepki vererek, her daim temiz ve sağlıklı bir havayı solumasını sağlar.

    Alerjilerden kurtulsun

    Toz, hayvan tüyü ve polen gibi pek çok alerjen, hava yoluyla yayılır. %99.97’lik bir filtreleme seviyesi ile eviniz alerji olduğunuzda bile güvenli bir yer haline gelir. Ayrıca, bu ürün astım ve alerjisi olan insanlara İsveç Astım ve Alerji Derneği tarafından önerilmektedir.

    Her evde kullanılabilen farklı ve minimalistik tasarım

    Electrolux, farklı tasarımları sayesinde; bu hava filtresinin her evin içinde kullanılabilmesine olanak tanır. Kendi tarzınız her zaman korunur.

    İstenmeyen kokulardan kurtulun

    Hava filtresi, istenmeyen kokuları, hatta sigara dumanını bile evinizden yok eden bir koku sensörü ve karbon filtresine sahiptir.

    arnica_misty_

    Çocuğunuzun odası artık daha sağlıklı

    Arnica, “Misty Hava Nemlendiricisi” ile sağlıklı, ferah yaşam alanları sunuyor. Çocuk odalarında doğru nem oranının sağlanması ve solunum yolu rahatsızlıklarının önlenmesi için Arnica Misty Hava Nemlendiricisi iyi bir alternatif.

    Arnica Misty Hava Nemlendiricisi, üç litrelik su tankı ve 12 saatlik buğu özelliği ile havanın kalitesini arttırıyor. Açma kapama ve buğu ayarı sayesinde istenilen ayar yapılabiliyor. Led ışığı gece lambası görevini alırken, sessiz çalışma özelliği çocuğunuzun uykusunu bölmeyeceğinden gece kullanımı da kolaylaştırıyor.

     

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN