Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    Dijital KültürEvdeki şefler için en iyi yemek tarifi uygulamaları

    Evdeki şefler için en iyi yemek tarifi uygulamaları

    Tüm dünyayı etkileyen koronavirüs salgını nedeniyle artık evde ve mutfaklarda daha çok vakit geçiriyoruz. Mutfaktaki yeteneklerimizi geliştirmek, sağlıklı ve lezzetli yemekler hazırlamak için yemek tarifi uygulamaları imdadımıza yetişiyor. Bu hafta birbirinden iddialı tarifleri bulabileceğiniz yemek tarifi uygulamalarını araştırdım. İşte yılın en bereketli zamanı Ramazan ayında sofralarınıza lezzet katacak mobil uygulamalar!..

    Arda’nın Mutfağı

    Şef Arda Türkmen’in tariflerini bir arada bulabileceğiniz kullanışlı bir uygulama. Tarif reçeteleri denenerek oluşturulduğu için birebir tutuyor. Ölçüler bardakla, kaşıkla verilmiş. Gramajlı tariflere yemeğin tam kıvamında olması için özellikle uyulması tavsiye ediliyor.  Yemek yapmaya yeni başladıysanız veya yeni lezzetler peşindeyseniz bu tarifler tam size göre. 

    Nefis Yemek Tarifleri

    Yemek tariflerinde en önemli detay ölçülerin tutması ve denenmiş olması. Nefis Yemek Tarifleri uygulamasını oldukça sık kullanıyorum. Özellikle videolu tarifler ve aşama aşama anlatım oldukça faydalı oluyor. Ramazan sofranız için “Bugün ne pişirsem” diye düşünüyorsanız, Nefis Yemek Tarifleri’nin iftar menüleri imdadınıza yetişiyor. Kahvaltı, diyet, doğumgünü, çay saati, yılbaşı gibi günlük ve özel günler için de menü önerileri yer alıyor. 

    Yemek.com  

    Yemek.com tariflerini severek denediğim bir site ve uygulaması da halihazırda mevcut. Geleneksel lezzetlerden yöresel yemeklere kadar birçok tarifi deneyimleyebilirsiniz.  Şu sıralar favorim pide ve güllaç tarifi. Dilerseniz akıllı arama motoru ile evinizdeki malzemelerle pişirebileceğiniz tarifleri de uygulamada bulabilirsiniz. Ayrıca tarif defteri ve alışveriş listesi de uygulamanın öne çıkan özellikleri arasında yer alıyor. Maharetli kullanıcıların tariflerinin de yayınlandığı uygulamada, kişisel profil de oluşturabiliyorsunuz. 

    Bonus olarak uygulamada sözlük de bulunuyor. Baharat, balık, çay, bakliyat, çikolata, et, kuruyemiş, mantar… Aklınıza gelen ne varsa bu faydalı sözlükte bulabilirsiniz. 

    Vegetarian and vegan receipes 

    Son yıllarda vegan ve vejetaryen beslenme yükselişte. Vegetarian and vegan receipes  uygulamasında damak tadınıza uygun seçenekler yer alıyor. Vejetaryen ve vegan yemek tariflerini bulabileceğiniz bu uygulamada İtalyan mutfağının sevilen lezzetlerini hazırlayabilirsiniz. Uygulamada ravioliden çikolatalı vegan keke kadar kalbinizi çalacak pek çok tarif bulunuyor. 

    Peki vejetaryen ve vegan beslenme nedir? Neden son yıllarda bu kadar popüler oldu? 

    Vejetaryen beslenme; tavuk, balık et gibi hayvansal gıdaları tüketmeden beslenme şeklidir. Vejetaryen beslenenler kendi yeme tarzlarına göre gruplara ayrılmaktadırlar.

    Vegan Beslenme: En katı olan beslenmedir. Tavuk, et ve balık gibi gıdaların yanında süt ve süt ürünleri, yumurta gibi gıdaları da tüketmezler. Hatta annesi ile gözü olan hiç bir canlı ile beslenmezler.

    Vegan beslenme şekli sağlıklı ancak zor bir beslenmedir. Bu beslenme türünde kolestrol seviyesi düşük olur ve kalp damar hastalıkları açısından faydalıdır. Bilimsel çalışmalara göre kalp ve damar hastalıkları vejetaryen beslenenlerde %24 daha az ölüm riski oluşmasını sağlar. Vegan beslenme türünde şeker hastalığı, yüksek tansiyon ve obezite olma riski de oldukça düşmektedir. 

    Pinterest

    Pinterest, birçok ilgi alanı için mükemmel bir uygulama. Yemek tarifleri bulmak bunlardan sadece biri. İnternetteki en favori tariflerinizi uygulamada pinleyebilir, tonlarca yemek tarifi, püf noktası ve pişirme ipuçlarını paylaşımlardan bulabilirsiniz. Yemek tarifi uygulamalarında olduğu gibi alışveriş listelerinizi otomatik olarak oluşturamasanız da tarif çeşitliliği açısından son derece faydalı bir uygulama ve iyi bir kaynak. 

     

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN